Αθανασίου: Τα ΜΜΕ μετέτρεψαν σε σόου τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή






«Ορισμένα ΜΜΕ το παράκαναν και χωρίς γνώση της δικογραφίας έλεγαν διάφορα, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και μετατρέποντας σε σόου αυτό το ζήτημα», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.




Αιχμές κατά μερίδας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και εκπροσώπων του κοινοβουλίου, οι οποίοι «μετέτρεψαν σε σόου» τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, όπου τίθεται επί τάπητος η αντιμέτωπιση της Χρυσής Αυγής εντός του κοινοβουλίου.Ο κ. Αθανασίου υπενθύμισε ότι η εντολή του πρωθυπουργού ήταν ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης, «όπως και έγινε», πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «ορισμένα ΜΜΕ το παράκαναν και χωρίς γνώση της δικογραφίας έλεγαν διάφορα, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και μετατρέποντας σε σόου αυτό το ζήτημα».
«Η δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχύτητα και νηφαλιότητα και τα όπλα που έχει αυτή τη στιγμή, είναι αυτά που παρέχει το δημοκρατικό σύστημα στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος διεκρίνισε ακόμη ότι η τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που διώκονται για ποινικά αδικήματα θα κατατεθεί τελικά την ερχόμενη εβδομάδα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Είχε προηγηθεί η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα, η οποία κατήγγειλε ότι «κάποια μεγάλα κανάλια που τους χαρίστηκαν οι άδειες και κάποια ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια στράφηκαν εναντίον δικαστών και εισαγγελέων, για το πώς έκαναν τη δουλειά τους στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής».
Η βουλευτής κατήγγειλε επίσης ότι αντίστοιχη επίθεση δέχεται το τελευταίο διάστημα και η ΕΛΑΣ καθώς εξισώνονται αστυνομικοί που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και ερευνώνται με το Σώμα συνολικά που με λίγα μέσα και σοβαρές δυσχέρειες προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του.
Η σημερινή συζήτηση όχι μόνο ανοίγει και τυπικά η συζήτηση για τη λήψη μέτρων σχετικά με τα «προνόμια» που απολαμβάνει το κόμμα και τα στελέχη του ως κοινοβουλευτική δύναμη, αλλά θα σχηματιστεί παραλλήλως και μια πρώτη γνώμη έναντι των αιτημάτων των εισαγγελικών αρχών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.
Το θέμα των «προνομίων» συζητείται το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας Διάσκεψης των Προέδρων, αλλά και -ως προς ένα τμήμα του- σε μια άλλη κοινοβουλευτική Επιτροπή. Έως τώρα, το εν λόγω θέμα έχει αποτελέσει αφορμή συγκρούσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προκρίνουν την άμεση περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χ.Α., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί συνολική αντιμετώπιση όλων των πτυχών του ζητήματος που αγγίζουν το μισθολογικό των προφυλακισθέντων βουλευτών, το ενδεχόμενο μελλοντικής υποψηφιότητάς τους για επανεκλογή κ.ά. Η θέση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε αιτία να δεχθεί τα πυρά κυβερνητικών στελεχών με την προβολή του ισχυρισμού ότι ακατανόητα αρνείται την αναστολή της χρηματοδότησης. «Για άθλια πολιτική διαρροών με μόνιμο στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο κ. Ν. Βούτσης, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το θέμα της χρηματοδότησης, όπως προαναφέρθηκε, επιχειρείται ταυτόχρονα να «διευθετηθεί» μέσω τροπολογίας που έχει κατατεθεί από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κ. Γ. Μιχελάκη και Χ. Αθανασίου, η οποία θα εξεταστεί στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπ. Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα. Στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το εν λόγω νομοσχέδιο συζητείται σήμερα για τελευταία φορά.
Λίγες ώρες αργότερα, σε μια τρίτη αίθουσα του Κοινοβουλίου θα συζητηθούν από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, οι αιτήσεις για άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α., για υποθέσεις τόσο του παρελθόντος, όσο και για εκείνες οι οποίες σχετίζονται με τις εν εξελίξει έρευνες των Αρχών για τη δράση της ως «εγκληματικής συμμορίας». Το «πόρισμα» της Επιτροπής, έχει εισηγητικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα προς την Ολομέλεια, η οποία θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση, μέσω ψηφοφορίας, την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη.
Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε χθες παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Α. Ψυχάρη, ο οποίος είπε εντός της Ολομέλειας, αναφερόμενος στους βουλευτές της Χ.Α.: «Δεν μπορώ να ανεχτώ, και όλοι όσοι υποστηρίζουμε τη Δημοκρατία, την παρουσία δολοφόνων. Δολοφονούν τη Δημοκρατία. Πρέπει να προστατεύσουμε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία».
Υπό αυτό το πρίσμα, επανέρχονται στο παρασκήνιο φήμες περί επικείμενης ομαδικής παραίτησης των ακροδεξιών βουλευτών. Ένα ενδεχόμενο, ως γνωστόν, το οποίο έχει από καιρό ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, στην κατεύθυνση της αναζήτησης εκείνων των θεσμικών απαντήσεων που θα καταδεικνύουν ότι η πολιτική ζωή δεν τελεί υπό καθεστώς εκβιασμού από τη Χ.Α.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν