Τα μεταξωτά βρακιά…





ΤΑ ΝΕΑ είναι η  εφημερίδα που μαζί με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και αργότερα με το ΕΘΝΟΣ ήσαν αυτές που επέβαλαν  και διατήρησαν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Ταυτόχρονα και οι τρεις μαζί συμμετείχαν στο ΜΕΓΚΑ τον πρώτο ιδιωτικό σταθμό τηλεόρασης στη χώρα.
Για να στήσουν το σταθμό και να εξασφαλίσουν την πρωτιά από τον ΚΟΣΚΩΤΑ που φλερτάριζε τότε επικίνδυνα με τον αριβίστα, χωρίς μπέσα, Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έστειλαν το λαγωνικό Ι.ΚΑΨΗ, πατέρα των γνωστών βλασταριών, να ξετρυπώσει τον φυγά στην Αμερική όπου οι ελληνικές αρχές αδυνατούσαν, για άλλη μια φορά, να εντοπίσουν.
Το τρόπαιο του εντοπισμού του υποδίκου και τα «γαλλικά» που αντηλλάγησαν μεταξύ ΛΑΜΠΡΑΚΗ και ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έπεισαν τον τελευταίο να εγκαταλείψει το καμένο χαρτί ΚΟΣΚΩΤΑ και να ξαναστραφεί στον παλιό του συνέταιρο που τους έδεναν πολλές και διάφορες υποθέσεις διαπλοκής και σκανδάλων που ουδέποτε ήρθαν στην επιφάνεια.
Η εφημερίδα, λοιπόν, σήμερα κάνει εκτεταμένη αναφορά και αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση του κ. ΤΣΙΠΡΑ στην ΔΕΘ με ένα επώνυμο πουκάμισο.
Ομολογώ ότι δεν εντρύφησα πάνω στο άρθρο.
Η αναφορά όμως και μόνο , η φτηνή και μάλλον αστεία ανάδειξη του θέματος, φανερώνει περίτρανα την ποιότητα της εφημερίδας.
Ήταν η ιδία εφημερίδα που μαζί με την ομοσταυλη της ΤΕΓΟΠΟΥΛΙΚΗ εξαδέλφη έπλεκαν εγκώμια για το ζιβάγκο του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και τους συμβολισμούς που ακολουθούσαν μια τέτοια ενδυματολογική εμφάνιση.
Με άλλα λόγια μια αβάσταχτη ελαφρότητα που συνόδευε τον «προοδευτικό» τύπο σε όλη του τη διαδρομή πλάι στο πλέον καταστροφικό πολιτικό κόμμα που εμφανίστηκε ποτέ στον τόπο και μας έφερε στην καταστροφή.
Με τη ιδία ελαφρότητα αντιμετωπίζει η εφημερίδα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αντί να ασκήσει κριτική στην θολή πολιτική πρόταση που καταθέτει - κι αυτή  μέσες άκρες και με μασημένα λόγια-  στέκεται στο πουκαμισάκι του νέου λες και ανακάλυψε την πιο σπουδαία υπόθεση.
Μα το πουκάμισο σε μάρανε βρε κακομοίρη δημοσιογράφε που εστιάζεις στο θέμα;
Εδώ σύμπας ο πολιτικός κόσμος συναγωνίζεται δεκαετίες να προβάλλει την επαρχιώτικη αφεντιά του, δίκην πασαρέλας,  αντί να έχει το νου του να λύσει κάποιο από τα εκατομμύρια προβλήματα της χώρας.
Οι άνθρωποι, αλλού νυχτωμένοι, νοιάζονται μόνο για την τσεπαρα τους για την παρτάρα τους και την καλοπέραση τους. Που να τους μείνει χρόνος να ασχοληθούν και με την πατρίδα και τους δυστυχείς εμάς πολίτες της.
Δείγματα γραφής ανάλογα έχει δώσει και το κανάλι που μετέχει η εν λόγω εφημερίδα.
Με κάτι ξενέρωτες σειρές  και κρυόπλαστα σόου και ριαλιτι αποκοίμιζε το κόσμο όταν οι πολιτικοί που πρόβαλλε και στήριζε κατάκλεβαν το σύμπαν.
Έτσι η καταγγελία της προκλητικής αμφίεσης του κ. ΤΣΙΠΡΑ μοιάζει αστεία να γίνεται από μια εκπρόσωπο του ίδιου ακριβώς λαϊκίστικου και καταστροφικού μπλοκ όπου μάλιστα μετακόμισαν πλείστα όσα στελέχη του λαϊκού ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανόμενων όλων των λεχριτών συνδικαλιστών που αφαίμαξαν και ρήμαξαν την χώρα.
Δεν έχει λοιπόν δικαίωμα να καταπιάνεται με τέτοια θέματα η φυλλάδα ούτε και οι άλλες «προοδευτικές» συνέταιροι αλλά ούτε και το γελοίο κανάλι τους  που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει ότι άλλαξε ο Μανωλιος κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
 Θα  έρθει όμως κάποτε το πλήρωμα του χρόνου και ο ζαβλακωμένος από τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες κοσμάκης θα καταλάβει το ρόλο όλων αυτών των τεράτων.
Τότε θα ρίχτουν όλοι αυτοί στο πυρ το εξώτερον.
Η τιμωρία τους δεν θα είναι ούτε δίκες ούτε φύλακες ούτε διαπομπεύσεις.
Θα καταδικαστούν να ζήσουν το υπόλοιπο του βίου τους με 300 ευρώ το μήνα όπως καταδίκασαν δεκάδες χιλιάδες νέες κοπέλες των σουπερ μάρκετ να ζουν είκοσι χρόνια τώρα.
Έτσι θα λάβουν τα όνειρα εκδίκηση και τα πουκάμισα και τα κοστούμια όλων των «προοδευτικών» τσαρλατάνων τέως και νυν θα γίνουν παντιέρες  για τους νέους που θα τους στρέψουν την πλάτη και θα τους ρίξουν στον ιστορικό Καιάδα της αιώνιας  κοινωνικής καταδίκης.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν