Μια κοινωνία υποκριτική.





Έσπευσαν άπαντες  να καταδικάσουν την αποτρόπαια πράξη.
Έτσι σαν άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι ένιψαν τας χείρας τους για τον άδικο φόνο.
Άπαντες, μηδέ της Χ.Α εξαιρουμένης.
Μια κοινωνία υποκριτική από τα πάνω μέχρι τα κάτω πατώματα της περιρρέουσας υποκουλτούρας.
Άπαντες, λες και δεν ήξεραν ότι το αυγό του φιδιού, που επώαζαν με φροντίδα τόσα χρόνια, είχε ήδη ρωγμές στο κέλυφος του.
Πολιτικοί και κόμματα που κόμπαζαν για το σκληρό ροκ που εφάρμοζαν και εξακολουθούν και σήμερα πάνω στα ερείπια να εφαρμόζουν για να εξουδετερώσουν τον αντίπαλο.
Οι ίδιοι πολιτικοί και τα ίδια κόμματα που κατέστρεψαν την χώρα και ρίχνουν τα βάρη στον κόσμο αρνούμενοι να συμμετέχουν στην ζημία.
Συνδικαλιστές και αχόρταγοι  τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας του δημοσίου που μπούκαραν στα ΔΣ να προπηλακίσουν τις διοικήσεις.
Επιχειρηματίες, διαπλεκομενοι και εξαρτημένοι από τον κρατικό προϋπολογισμό, που φυγάδευαν τα κέρδη στο εξωτερικό κλείνοντας τις δουλειές και  διώχνοντας τους εργαζόμενους.
Μαθητές σπουδαστές και φοιτητές που έκτιζαν τους δασκάλους στα γραφεία τους , που ρύπαιναν και κατέστρεφαν τα κτίρια που τους στεγάζουν και έκαιγαν τα δωρεάν βιβλία τους.
Οπαδοί που δερνοντουσαν μέχρι θανάτου στους  δρόμους και στις πλατείες.
«Μέσα» σκουπιδοεκπομπων  και χαβαλέδες δημοσιογράφοι που «έστηναν» καβγάδες πολιτικών και άλλων τηλεοπτικών προϊόντων για να ανεβάζουν την τηλεθέαση και να πουλάνε διαφημίσεις.
Τεχνικοί ήχου και εικόνας που έστηναν καραούλι να μεταδώσουν το μπάχαλο των πολυτεχνειακων επετείων και άλλων «καλλιτεχνικών» εκδηλώσεων.
Παιχνιδοκατασκευαστες και πωλητές  παραδοσιακών και hi tech παιχνιδιών οθόνης όπου η βία το αίμα και ο φόνος  είναι ο κανόνας.
Γονείς και κηδεμόνες που ερίζουν, βλασφημούν και χειρονομούν οδηγώντας για να πάνε τα παιδιά τους μέχρι το σχολειό ή το φροντιστήριο.
Όλοι αυτοί απαξάπαντες έσπευσαν να καταδικάσουν τον φόνο του Παύλου Φυσσα.
Και ο φονιάς ;
Κάποιος που δεν τον γνώριζε καν αλλά εκκληθεί από «φίλους» να καθαρίσει τον «αντίπαλο».
Στην ανάκριση δήλωσε μέλος της Χ.Α και η γυναίκα του έδωσε στις αρχές τα αποδεικτικά στοιχεία.
Η Χ.Α δεν είναι κάποια άτομα που ήρθαν από τον Άρη
Την Χ.Α μπορεί να την έφεραν στο προσκήνιο τα λάθη και οι παραλήψεις του πολιτικού συστήματος.
 Η Χ.Α,όμως, είμαστε όλοι εμείς που απαρτίζουμε αυτήν την υποκριτική κοινωνία που τόσα χρόνια προωθούμε και υποθάλπουμε την βία για ίδιο όφελος ή από αδιαφορία και άγνοια.
Μήπως αν δεν υπήρχε Χ.Α, λοιπόν,   θα έπρεπε να την εφεύρουμε για να εξακολουθούμε να ζούμε αμέριμνα ο καθένας μέσα στο κουκούλι του ;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν