Το πουκάμισο το θαλασσί…





Στιλιστικής εμφάνισης Αλέξη’ς  μέρος δεύτερο

Αφού λοιπόν αποκλείσαμε την περίπτωση να έχει δικαίωμα ο ΔΟΛ να ασκήσει κριτική στον κ. ΤΣΙΠΡΑ και στον ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που τόσα χρόνια διακονούσε πίστα και απαρέγκλιτα μια αντίστοιχη πολιτική παράταξη που κατέστρεψε τη χώρα, ας αναλάβουμε εμείς τον ρόλο του κριτή.
Ας αρχίσουμε λοιπόν από το λατινικό ρητό, που χρησιμοποιήθηκε και για τον απελθόντα κ, ΣΤΑΥΡΙΔΗ, για την γυναίκα του Καίσαρα.
Οι θεσμοί και οι νόμοι του κράτους μας ορίζουν ότι το κόμμα και  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιούνται τόσες λιμουζίνες, διμοιρίες σωματοφύλακες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα.
Αυτά ως νομοταγείς πολίτες εμείς τα έχουμε αποδεχτεί και δεν διαμαρτυρόμαστε.
Το παράδοξο συμβαίνει ακριβώς στο κόμμα που τα απολαμβάνει.
Γιατί θέλει η …. να κρυφτεί αλλά δεν την αφήνει ….
Οι σημερινοί «αριστεροί», που μάλιστα αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί», κατέχονται από την ίδια εξουσιομανία με τους συντηρητικούς συναδέλφους τους.
Οι συμπεριφορές τους, όταν έρθουν στην εξουσία, δεν διαφέρουν από αυτές των ιδεολογικών -και καλά-  αντίπαλων τους.
Παραδείγματα αναζητήστε σε όλη την Ευρώπη του ’80-’90 που την έφεραν στα σημερινά χάλια, αλλά και στην Λατινική Αμερική με ποιο τρανό πρόσφατο παράδειγμα τα γεγονότα στην Βραζιλία που θάβονται δημοσιογραφικά.
Εδώ πρέπει να ανοίξουμε μια παρένθεση και να σας ρωτήσουμε: Φαντάζεστε αν στην θέση του Σταυρίδη ήταν ένας «προοδευτικός» πρόεδρος τι πόλεμος θα είχε ξεσπάσει ;
Οι «προοδευτικοί», στον τόπο μας, εκμεταλλευόμενοι τα όσα απαράδεκτα και φρικτά υπέφεραν οι αριστεροί προ- και μεταπολεμικά  έχουν εξασφαλίσει μια ιδιότυπη ασυλία και αλωνίζουν παντού χωρίς να δίνουν πουθενά λογαριασμό.
Με αυτήν την παντιέρα της επαράτου δεξιάς σφετερίστηκε την εξουσία δυο δεκαετίες ο «αείμνηστος» με τους σοσια-ληστές που έχουν ακόμα μούτρα να εμφανίζονται.
Τις κάμερες, τους κοντυλοφόρους και τα μικρόφωνα τους τα παρέχουν, όμως, τα «μέσα».
Αυτά που λειτουργούν τόσα χρόνια, από εποχής ΚΟΣΚΩΤΑ επαναλαμβάνουμε, χωρίς άδειες, χωρίς έλεγχο και με παράνομα δάνεια από τις τράπεζες.
Έχουμε ξαναγράψει ότι κόμματα, τράπεζες και ΜΜΕ αποτελούν την συμμορία που κουμαντάρουν τα τελευταία πολλά χρόνια τον έρημο αυτό τόπο.
Τα ΜΜΕ και οι τράπεζες ελέγχονται από κρατικοδίαιτους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που είναι άπαντες βουτηγμένοι σε ανεξιχνίαστα σκάνδαλα.
Αλληλοβασταζομενοι, αλληλοϋποστηριζόμενοι,  συντρώγοντας και συνεξουσιαζοντας όλος αυτός ο θίασος αλλάζει κατά καιρούς ρεπερτόριο και ρόλους και εξακολουθεί να πείθει τον άπραγο κοσμάκη να του πληρώνει το εισιτήριο της παράστασης που δεν είναι τίποτε άλλο από την ψήφο του.
Εξαργυρώνοντας αυτή την ψήφο απολαμβάνει όλα τα προνόμια που προβλέπουν οι νόμοι οι κανόνες και οι θεσμοί που όλοι εμείς αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα.
Εξ ου και τα πουκαμισάκια και τα κοστούμια και τα ταγερακια και όλα τα ντεσου της εξουσίας που κοσμούν τα σαρκία των «δημοκρατικά» εκλεγμένων εκπρόσωπων μας.
Και είναι το δημοκρατικά σε εισαγωγικά διότι πρόκειται περί υφαρπαγής της ψήφου όταν οι διάφοροι ΔΟΛ σε νανουρίζουν με όλο αυτό το σκουπιδαριό ενώ από την άλλη σου γυαλίζουν τον κάθε «αείμνηστο» για να σε θαμπώσουν. Από κοντά οι τράπεζες, την εποχή της φούσκας, σου έφερναν στο σπίτι τα δάνεια και τις κάρτες κι εσύ έπλεες ευτυχής μέχρι να εκραγεί το παγκόσμιο σύστημα και να βρεθείς στο δρόμο.
Και όλο αυτό το πανηγύρι που αυτοί καλότρωγαν κι εμείς ξερογλείφαμε καλούμεθα να το πληρώσουμε εμείς με τα αποφάγια κι όχι όλοι αυτοί που κατασπάραξαν μαζί την σούβλα και τα κάρβουνα.
Με αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε, υπό ΚΣ , ο αρχηγός των προοδευτικών να τηρεί σημαντικές  αποστάσεις από βαστάζους αστυνομικούς, από φιλόξενους επιχειρηματίες με βίλες και πλεούμενα και από εμφανίσεις που προκαλούν αυτόν που προσπαθείς με ψέματα να του αρπάξεις την ψήφο.
Εάν και εφ’ όσον βέβαια μπορεί να καταλάβει ο τάλας, μετά από την τόση προπαγάνδα που θα έχει φάει στο κεφάλι από το ΣΤΑΡ και τον τηλεαστερα του, που θα κάνουν το άσπρο μαύρο για να υποστηρίξουν την λύση της δραχμής που εξυπηρετεί τα αφεντικά του και τα συμπλέοντα και προωθούμενα κόμματα της αντιπολίτευσης της καταστροφής.
Οι μελλοντικές κόντρες θα είναι μεταξύ ΣΤΑΡΟΣΥΡΙΖΙΚΩΝ και ΔΟΛΟΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ για το ποιος θα αρπάξει πιο πολλά από τον κορβανά …και ο θεός βοηθός 
Οι «προοδευτικοί» του σήμερα δεν έχουν καμιά σχέση με τους αριστερούς που εμείς γνωρίσαμε και ακολουθήσαμε.
Δεν μπορώ να ξέρω αν ζούσαν ο Μπελογιάννης και ο Λαμπράκης αν θα είχαν μεταλλαχτεί σε Μάρκο και Γλέζο.
Προσωπικά όμως η φιγούρα του γιατρού- αθλητή με τα χέρια απλωμένα σαν του αρχάγγελου να βαστάει επί 42 χιλιόμετρα, ΜΟΝΟΣ ενάντια σε μια φασιστική μοναρχία, το ιερό λάβαρο με το σύμβολο του Ράσελ της παγκόσμιας ειρήνης, με σημάδεψε τόσο και όμοιο του δεν βρίσκω σήμερα σε όλα αυτά τα ξεφυσίδια που καπηλεύονται τους αγώνες εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για μια ιδέα που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και πουθενά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν