Τέσσερις στρατηγοί κινούν και παν…




                                               



Ανακοινώθηκε προχθές από το ΥΠΟΙΚ ότι 4000 ελεγκτές εκπαιδεύονται από Γάλλους  ειδικούς.
Οι ελεγκτές αυτοί, αφού συμπληρώσουν την ταχύρυθμη εκπαίδευση τους, θα εξορμήσουν στην αγορά, κυρίως της εστίασης, για να συλλάβουν όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις.
Γνωρίζω ότι στο χώρο αυτό υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, όμως δεν είναι ο μόνος.
Αφήστε που θεωρώ τελείως ανόητο να ανακοινώνεις από τα ‘’μέσα’’ ότι θα πραγματοποιήσεις ελέγχους σε ένα συγκεκριμένο κλάδο σαν να του λες να είναι έτοιμος να προφυλαχτεί.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, για άλλη μια φορά, οι έλεγχοι αυτοί δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Έχω την εντύπωση ότι το μεγάλο κόλπο στον χώρο αυτό δεν γίνεται στα, μάλλον, νόμιμα μαγαζιά της καθημερινότητας, όσο στα μαγαζιά της νύχτας όπου εκεί επικρατεί ο νόμος της μαφίας της περιοχής που πολύ αμφιβάλω ότι θα καταφέρουν να αποκαλύψουν οι νεήλυδες γαλλοαναθρεμμένοι ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ.
Έχω επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η φοροσύλληψη δεν γίνεται με εφόδους στα μαγαζιά όσο με εφόδους στα σπίτια.
Σε όλα τα μέρη του κόσμου η οικονομική αστυνομία μπουκάρει στα σπίτια, κατά την κρίση της, και πραγματοποιεί ελέγχους με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μόνο στη δική μας τη χώρα το ΣΔΟΕ έχει δεμένα τα χέρια του και πρέπει να πάρει πολιτική εντολή για να πραγματοποιήσει ελέγχους.
Διότι φαντάζεστε τι θα γίνει αν ο ελεγκτής πέσει σε κάποιο μέλος μιας από της ‘’φαμίλιες’’ που κουμαντάρουν τον τόπο ή σε κάνα καλόπαιδο του κοινοβουλίου ;
Έτσι όσοι απομένουν είναι όχι απόλυτα η μαρίδα αλλά μικρότερα ψάρια των καρχαριών που έχουν εξασφαλισμένο φορολογικό άσυλο.
Από αυτή τη μάζα, λοιπόν, δεν ξέρω γιατί, το Υπουργείο εδώ και πολλές -  πολλές δεκαετίες δείχνει μια προτίμηση στα μαγαζιά και σπανιότατα στους επαγγελματίες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η αντίστοιχη υπηρεσία πριν το ΣΔΟΕ ονομαζόταν ΥΠΕΔΑ     ό  εστί μεθερμηνευόμενο ‘’υπηρεσία έλεγχου διακίνησης αγαθών’’ άρα έξω η παροχή υπηρεσιών από τον έλεγχο και καθαρίσαμε.
Μα η συναλλαγή στα μαγαζιά, ειδικά σήμερα που έχει υποχωρήσει το ΑΕΠ μας, είναι κάτι αστεία ποσά, μπροστά στα χιλιάρικα που μαζεύουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία αυτοκινήτων και άλλοι τεχνίτες στην απόκρυψη εισοδημάτων και στην αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.
Δυστυχώς αυτοί οι κλάδοι αποτελούσαν πάντα ένα ταμπού για το υπουργείο σε αντίθεση με τα μαγαζιά που τους είχαν μεγάλη αδυναμία.
Ο λόγος  νομίζω ότι είναι προφανής. Τα μαγαζιά έχουν εμπορεύματα ,που σημαίνει ότι σε ‘’εξυπηρετώ’’ και λαμβάνω αμέσως το ‘’αντίτιμο’’ κι έτσι η συναλλαγή ολοκληρώνεται επιτόπου.
Το ‘’άλλο’’ δεν έχει αυτή τη χάρη.
Άντε να πας στο γιατρό μια εβδομάδα μετά και να χρειαστεί να του εξηγήσεις ποιος είσαι και τι σου χρεωστάει.
Γι αυτό και αποφεύγουν να πλησιάζουν, αν δεν έχουν εντολή άνωθεν, που σπάνια δίνεται λογω  συναδελφικής αλληλεγγύης, αφού γιατροί και δικηγόροι είναι το 80% των βουλευτών.
Σε αντίθεση με αυτή την παρωχημένη τακτική οι έλεγχοι κατ’ οίκον είναι σίγουρο ότι θα φανερώσουν την κάθε αδικία που πιθανόν έχει διαπράξει ο κάθε ελεγχόμενος.
Αν πρόκειται για ένα ΑΦΜ που δηλώνει με το ζόρι 10000 και βρεθείς μπροστά σε μια βίλα με κήπους, πισίνες, οικιακό προσωπικό και χλιδατη διακόσμηση, αυτό δεν σου δίνει αμέσως την πραγματική οικονομική του εικόνα,  από το να πας σε ένα γραφείο που μπορεί να σου παρουσιάσει ‘’ φτιαγμένα’’ βιβλία που θα καθρεφτίζουν την επίσης ‘’φτιαγμένη’’ δήλωση που έχει υποβάλλει ;
Τώρα γιατί δεν προκρίνεται αυτή η αλάνθαστη μέθοδος- που μπορεί να εφαρμοστεί από χιλιάδες εθελοντές σε χρόνο μηδέν σε όλη τη χώρα και να βρεθούν όλα τα λαβράκια ρωτήστε τον Υπουργό και τους συμβούλους του μέσα και έξω από το υπουργείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν