Εξαρθρώθηκε κύκλωμα για «ξέπλυμα» χρημάτος από πώληση χρυσού



19:21 - 03 Ιουν 2013 - 
126 Views
  1
 
 
Στην εξάρθρωση κυκλώματος, που «ξέπλενε» πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από τη διακίνηση χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, προχώρησε η αστυνομία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο, που θεωρείται πως είναι μέλη της σπείρας.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά πληροφορίες που έφτασαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τη δράση κυκλώματος που προβαίνει σε συστηματικές αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από ΑΤΜ, με τη χρήση «ύποπτων» τραπεζικών καρτών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος είχαν κάνει αναλήψεις  1.153.600 ευρώ από διάφορες τράπεζες με κάρτες τεσσάρων τραπεζών που εδρεύουν στις Δυτικές Ινδίες, ενώ εντοπίστηκε και εργαστήριο, όπου γινόταν τήξη χρυσού και άλλων ευγενών μετάλλων.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ένας 42χρονος και μία 33χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, απάτη και απάτη με υπολογιστή, κατά συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο 42χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, που αναζητούνται, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν και με ποιο τρόπο συμμετείχαν σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 14 κάρτες αναλήψεων, τύπου Maestro, τράπεζας που εδρεύει στις Δυτικές Ινδίες, καθώς και 1.900 ευρώ από ανάληψη που είχαν πραγματοποιήσει πριν από τη σύλληψή τους.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες έκαναν αναλήψεις από συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, που έχουν ανοιχτεί στις τράπεζες των Δυτικών Ινδιών, προφανώς για να ξεπλύνουν παράνομο χρήμα.
Για την υπόθεση ζητήθηκε και η συνδρομή της Ιντερπόλ, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων και οι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών, ενώ διερευνάται επίσης το συνολικό ύψος της απάτης και η πηγή προέλευσης των χρημάτων.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 42χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 25 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm, ενώ σε αιφνιδιαστική έρευνα που έκανε κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, σε κατάστημα όπου εργαζόταν ο 42χρονος, εντοπίστηκε ολοκληρωμένο χυτήριο για την τήξη και την επεξεργασία μετάλλων.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια των 9 mm, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο μέσα σε ειδική κρύπτη σε καναπέ που βρισκόταν στο χώρο, ένας γεμιστήρας με έξι φυσίγγια 32 AUTO δύο κινητά τηλέφωνα ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής μια συσκευή αποθήκευσης (USB) ένας σκληρός δίσκος διάφορα χαρτονομίσματα Ρουμανίας και Τουρκίας τρεις σφραγίδες ξένων εταιρειών έξι γραμμάτια συνολικού ποσού 15.000 ευρώ πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων πλήθος φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων (δελτία αποστολής – τιμολόγια, βιβλιάρια καταθέσεων, δελτία κατάθεσης, έγγραφα τραπεζών κ.λπ.) που σχετίζονται με την παράνομη δράση τους
Τα παραπάνω ευρήματα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης και η αρμόδια τακτική ανακρίτρια διέταξε την προφυλάκισή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν