«Δεν είστε τόσο υπερήφανοι για την Ελλάδα όσο οφείλετε να είστε>>

ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Έντυπη Έκδοση

«Πουλήστε όχι όσο ζητούν οι άλλοι, αλλά όσο θέλετε εσείς»

Μια αύρα αγάπης για την Ελλάδα και στήριξή της εξέπεμπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, χθες το βράδυ, κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής.
Παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, του Ευ. Βενιζέλου, του Κων. Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη και πολλών άλλων, μίλησε τόσο όμορφα για τη χώρα, που πολλοί το απέδιδαν όχι μόνο στο φιλελληνισμό του, αλλά και στο ότι είναι πολιτικός και, όπως όλοι τους, στρογγυλεύει τις κουβέντες του. Οπως και να 'χει το πράγμα, τα καλά λόγια τα χρειαζόμαστε. Τα είπε και χειροκροτήθηκε επανειλημμένα.
- Δείχνετε να αγαπάτε την Ελλάδα και να είστε αισιόδοξος γι' αυτή περισσότερο απ' ό,τι εμείς οι ίδιοι οι Ελληνες για τους εαυτούς μας, του επισήμανα.
Χαμογέλασε, με χτύπησε στον ώμο και είπε: «Δεν είστε τόσο υπερήφανοι για την Ελλάδα όσο οφείλετε να είστε. Να το δείχνετε και με λόγια και με πράξεις. Είστε μια σπουδαία ράτσα. Και δεν είναι οι άλλοι, οι Βόρειοι, τόσο ενάρετοι όσο παριστάνουν».
Μου ζητάνε, είπε ο κ. Γιουνκέρ στην ομιλία του, στο Λουξεμβούργο να αιτιολογήσω γιατί πρέπει να χρηματοδοτεί η υπόλοιπη Ευρώπη τις αδυναμίες και τη διαφθορά στην Ελλάδα. «Και εγώ προσπαθώ να τους θυμίσω, και το λέω ως πρωθυπουργός στο Λουξεμβούργο, ότι δεν χάσαμε λεφτά εμείς οι ίδιοι από την κρίση στην Ελλάδα, το αντίθετο! Κάτι που οι Γερμανοί το κρύβουν».
Τόνισε ότι δεν πρέπει στην Ελλάδα οι δισεκατομμυριούχοι να αφήνονται ανέγγιχτοι και να την πληρώνουν οι αδύναμοι. Πρέπει να υπάρξει μια καλή ρύθμιση της φορολογίας.
Είπε, επίσης, χαρακτηριστικά: «Μην πουλήσετε τα ελληνικά νησιά όπως πολλοί λένε, αλλά ό,τι άλλο πουλήσετε (σ.σ. ιδιωτικοποιήσεις) δώστε το σε καλή τιμή. Οχι ό,τι τιμές ζητάνε οι άλλοι, ό,τι τιμές θέλετε εσείς!».
Συνομιλητής στο πάνελ ήταν ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λ. Τσούκαλης και την οργάνωση της εκδήλωσης είχε μαζί με άλλους ο Πάνος Καρβούνης, που διευθύνει το γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν