Οι τουρίστες δηλώνουν απογοητευμένοι από την ελληνική κουζίνα που... δοκιμάζουν



Η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται από τους ξένους τουρίστες στην λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο. Αυτό απέδειξε έρευνα που φέρνει μακράν πρώτη την Ιταλία για την πίτσα, τα ζυμαρικά και τα παγωτά της.
Η έρευνα των 27.000 διεθνείς ταξιδιώτες έγινε από την Hotels.com και έφερε συντριπτικά πρώτη την Ιταλία με 32% των ψήφων, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα είναι δημοφιλής προορισμός και για την πίτσα, τα ζυμαρικά και το παγωτό.
Η στάθμιση και ο σχολιασμός
Δεν είναι μόνο η πίτσα τα ζυμαρικά και το παγωτό
Είναι ότι και η τελευταία τρατόρια στην Ιταλία έχει πάνω σε κάθε τραπέζι της λάδι καλαματιανό και στην κουζίνα χρησιμοποιούν μαστίχα από την Χίο κρόκο από την Κοζάνη σταφίδα από την Κόρινθο και άλλες νοστιμιές που οι ελληνικές κουζίνες αποφεύγουν συστηματικά.
Δυστυχώς ο τουρίστας στον τόπο μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με την νοοτροπία του 70 σαν πορτοφόλι για άδειασμα ή σαν το ψάρι στο καμάκι μας.
Οι επαγγελματίες του χώρου είναι στην πλειοψηφία τους απαράδεκτοι
Κακής ποιότητας υλικά, αδιάφορη κουζίνα με οπισθοδρομική προβολή του μουσακά, του τζατζικιού, της χωριάτικης και της ρετσίνας.
Μην πάτε μακριά μια μερίδα πατάτες τηγανιτές στο 90% των μαγαζιών θα σας αποδείξει την έλλειψη της επαγγελματικής τους συνείδησης.
Τέλος αλλά σημαντικότερο όλων ο τιμοκατάλογος.
Οι άνθρωποι βρίσκονται σε άλλο πλανήτη σίγουρα.
Έμαθαν να παίρνουν κεφαλιά με πιατάκια 50 γραμμαρίων και εξακολουθούν ακάθεκτοι γιατί οι ελεγκτές δεν κάνουν απλώς την δουλειά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν