Ξηλώστε τους πριν σας ξηλώσουν.






Παρ’ όλες τις κραυγές των ΜΜΕ και της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, οι πολίτες παρακολουθούν μάλλον ψύχραιμοι τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει μια τάξη στο χάος και να σώσει τη χώρα από την καταστροφή που την οδήγησε η αφρών πολιτική των Παπανδρέου που ατυχώς μιμήθηκε και η συντηρητική παράταξη.
Η κατάσταση όμως έχει πλέον ξεφύγει για τα καλά.
Η ασυδοσία, η διαφθορά και η διαπλοκή, εντός της δημόσιας διοίκησης, έχει φτάσει σε επίπεδα άνευ προηγουμένου.
Όσες φιλότιμες προσπάθειες και να κάνει η παρούσα κυβέρνηση πολύ φοβάμαι ότι όλες θα πέσουν στο κενό.
Αν η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, δεν αποφασίσει να συγκρουστεί με το φαύλο αυτό σύστημα, που κατατρώει τα σπλάχνα της  οικονομίας της πατρίδας  μας,  άκρη δεν πρόκειται, δυστυχώς, να βρούμε στο μπλεγμένο κουβάρι της  σάπιας ελληνικής πραγματικότητας.
Το δόγμα Καραμανλή περί επανίδρυσης του κράτους, που ατύχησε, σήμερα φαντάζει πιο επιτακτικό από ποτέ.
Οι τρεις αρχηγοί, όμως, συναντιούνται για να διαπραγματευτούν πιο κολλητό θα καρεκλιάσουν για να εισπράττει δέκα και δώδεκα χιλιάρικα μηνιάτικο.
Στην κατεστραμμένη οικονομικά χώρα μας εξακολουθούμε ακόμα να χρυσοπληρώνουμε εργαζόμενους ΔΕΚΟ και κουμπάροι και ημέτεροι να εισπράττουν  δεκάδες εκατομμύρια ευρώ νοίκια, για δημόσια κτίρια, τη στιγμή που ιδιοκτησίες του δημοσίου σαπίζουν άδειες.
Εθνικοί προμηθευτές, κατασκευαστές και εργολάβοι εξακολουθούν να λυμαίνονται τον άδικα και άνισα φορολογούμενο πολίτη, την ώρα που δισεκατομμύρια προστίμων και βεβαιωμένων φόρων αδυνατούν να εισπραχτούν,  χωρίς να ιδρώνει τα αυτί κανενός.
Αντ’ αυτών των πολύ απλών, που θα έκανε και ο τελευταίος μπακάλης, οι επιφανέστατοι οικονομικοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης τρέχουν, σαν ζητιάνοι με το χέρι απλωμένο να παρακαλούν για μια δόση, σαν την πρέζα του πιο εξαθλιωμένου εξαρτημένου αρρώστου.
Άμα δεν εννοείς να φτιάξεις τις σπατάλες και τις αταξίες του σπιτικού σου, πώς να σε εμπιστευτεί ο γείτονας να σου δώσει δανεικά ;
Πρώτα λοιπόν νοικοκύρεμα, με άμεσο ξήλωμα του σάπιου, διεφθαρμένου και σπάταλου κρατικού μηχανισμού, που μας κατατρώει τα σωθικά, και μετά σιγά σιγά όλα θα μπουν σε τάξη.
Ξεσκέπαστε τις ανομίες και τα αίσχη που κουκουλώνετε τόσο καιρό για μικροκομματικά παιχνίδια.
Η χώρα δεν έχει πια την πολυτέλεια να αιμορραγεί για να εξάγουν κάποιο χρυσοκάνθαροι τα παράνομα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό, για ασφάλεια, όταν εκατομμύρια άνεργοι αυτοκτονούν, πεινούν και μένουν άστεγοι.
Είναι  ντροπή, κύριοι της κυβέρνησης, και προσωπικά για σας κύριε Πρωθυπουργέ.
Θάρρος χρειάζεται και ειλικρίνεια.
Ο  ανώνυμος λαός είναι στο πλευρό σας , ακούστε τον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν