Ανείσπρακτοι φόροι και πρόστιμα στα χρονοντούλαπα των ΔΟΥ.








Για εμάς τους απλούς πολίτες, που μάθαμε να δουλεύουμε σκληρά  για να ζήσουμε και να πληρώνουμε αγόγγυστα όλες τις υποχρεώσεις μας,  αποτελούν μέγα μυστήριο οι χειρισμοί των κυβερνήσεων στα χρόνια της κρίσης.
Πόσους μήνες, τώρα, μας έχουν ζαλίσει για τα μέτρα των 11-12 δις, όταν από  την άλλη υπάρχουν ανείσπρακτα 20 δις φορολογικά πρόστιμα και δεν ξέρω πόσες δεκάδες ακόμα δις βεβαιωμένοι φόροι.
Δικαιολογημένα λοιπόν αναρωτιέμαι :
Αν είχα 50 – 100 ανθρώπους που μου χρωστούσαν, εγώ θα υπέβαλλα την οικογένεια μου κι εμένα  σε φρικτή στέρηση και περικοπές, αντί να πάω να εισπράξω τα χρωστούμενα ;
Και να υποθέσουμε ότι οι κυβερνήσεις είναι παραλογισμένες και τα έχουν χαμένα.
Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός ,που πληρώνεται αδρά από το ΓΛΚ γι’ αυτή τη δουλειά, δεν θα έπρεπε να φροντίσει να εισπράξει τα πρόστιμα και τους φόρους που εκκρεμούν ;
Ας δούμε όμως ποιος είναι αυτός ο περίφημος  φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Επισκεφτείτε μια ΔΟΥ της αρεσκείας σας.
Στους πάνω ορόφους, χωμένο σε μια γωνία, περιτριγυρισμένο από εκατοντάδες ντοσιέ με φακαρόλα, θα βρείτε ένα κακομοίρη, στα πρόθυρα της σύνταξης, να παλεύει μέσα σε ένα απίστευτο χαρτομάνι.
Στα χέρια αυτού του δύστυχου κακομοίρη  καταλήγουν όλοι οι φόροι και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους φορολογουμένους που ανήκουν στην εν λόγω ΔΟΥ.
Αν ένας φορολογούμενος έχει δραστηριότητα και σε άλλη εφορία ο κακομοίρης είναι αδύνατο να την βρει γιατί οι ΔΟΥ δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.
Χωρίς καμιά βοήθεια από άλλα χέρια ούτε από την σύγχρονη τεχνολογία που κάνει θαύματα στον τομέα αυτό, πέστε μου εσείς τι πιθανότητα υπάρχει να γεμίσει το δημόσιο ταμείο ;
Με αυτό τον τρόπο η εξόφληση των υποχρεώσεων βασίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Οι έντιμοι και συνεπείς σπεύδουν να πληρώσουν.
Οι κομπιναδόροι, οι απατεώνες, οι αετονύχηδες και τα λαμόγια κάνουν τον κινέζο.
Έτσι βλέπετε διάφορους επώνυμους, γνωστούς και μη εξαιρετέους, να χρωστούν απίθανα ποσά και να μην τρέχει κάστανο.
Πίσω και πάνω από τον κακομοίρη - φουκαρά, που παίρνει με το ζόρι 1200 ευρώ , εγκατεστημένοι στα πολυτελή γραφεία του Συντάγματος, βρίσκονται κάποιες εκατοντάδες κουστουματοι γόηδες και ταγερατες γκόμενες.
Αυτοί φέρουν βαρύγδουπους τίτλους. Εισπράττουν κάτι απίστευτες χιλιάδες ευρώ. Ασχολούνται με το να βομβαρδίζουν με εγκυκλίους τον φουκαρά και να στέλνουν ολούθε emails με λογής αναμασημένες σοφίες που κάνουν το γύρω του ΥΠΟΙΚ εδώ και πενήντα χρόνια.
Οι λεγάμενοι τυγχάνουν πρόσωπα κολλητά του πολιτικού συστήματος ,όλων των κομμάτων, και διάγουν βιον ανθόσπαρτο χωρίς να τους καίγεται καρφί για τίποτα.  
Λογικά σήμερα κάθε άτομο που δραστηριοποιείται στην χώρα διαθέτει ένα ΑΦΜ.
Αν η περιβόητη μηχανοργάνωση, που από την εποχή Παλαιοκρασά την έχουμε πληρώσει και ξαναπληρωσει  χρυσάφι, λειτουργούσε υποτυπωδώς, άπαντες οι πονηροί, ανέντιμοι και κακόπιστοι τύποι θα βρισκόντουσαν στα σίδερα ή θα είχαν εξοφλήσει τα χρωστούμενα.
Τώρα, όμως εμείς εδώ, ακόμα μελετάμε πως θα κόψουμε τις συντάξεις της γιαγιάς και τα φάρμακα του παππού που είναι ντροπή και αίσχος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν