Με απάτη κι ατιμία για τα σένα το 'χτισα


Η είδηση.

ΛΗΓΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες διαικούχοι προνοιακών επιδομάτων δεν απογράφηκαν

Δεκάδες χιλιάδες που έπαιρναν προνοιακά επιδόματα δεν έχουν απογραφεί στα ΚΕΠ, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία λήγει αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000-40.000 άτομα από τις 240.000 δεν έχουν απογραφεί είτε διότι δεν προσήλθαν καθόλου είτε δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δεκάδες χιλιάδες διαικούχοι προνοιακών επιδομάτων δεν απογράφηκαν
Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων αποκλείει όσους μέχρι σήμερα ελάμβαναν παράνομα επίδομα, υπογραμμίζουν παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκαν πέρυσι στη Ζάκυνθο και έπαιρναν το επίδομα προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 δεν ήταν τυφλοί.

Ο έλεγχος πάντως δεν σταματά με την απογραφή, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υγείας. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που υπάρχει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δίνουν ποσοστά για κάθε ασθένεια, θα ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι σε δήμους που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά δικαιούχων επιδομάτων.

Το σχόλιο

 Αδυνατει το μυαλο ενος ανθρωπου- που εχει μαθει ολα αυτα τα χρονια να πληρωνει τους φορους του, να περιμενει στη σειρα να εξυπηρετηθει, να ακολουθει το γραμμα του νομου σε καθε του δοσοληψια με τις κρατικες υπηρεσιες -  να συλλαβει την νοοτροπια αυτων των συμπολιτων μας.
Των πολιτων που εξαπατουσαν το κρατος, των κρατικων υπαλληλων που συνεργαζοντουσαν ή και εστηναν την απατη, αλλα και των πολιτικων που τους βοηθουσαν να το πραξουν.
Ολοι αυτοι λοιπον σε ενα μπερδεμενο κουβαρι απομυζουσαν για δεκαετιες πορους του κρατους που δεν τους δικαιουντο.
Τα περιστατικα που ηρθαν πριν απο λιγο στην δημοσιοτητα ειναι απελπιστικα πολλα.
Δεκαδες χιλιαδες παρανομοι δικαιουχοι προνοιακων επιδοματων.
Χιλιαδες αγροτες, μπορει και οχι, που εισεπρατταν παρανομα αποζημιωσεις απο τον ΕΛΓΑ.
Αδιευκρινιστος ακομη αριθμος απιστων υπαλληλων του ΙΚΑ που χορηγουσαν παρανομα επιδοματα σε αγνωστο ποσους μη δικαιουχους.
Οι ανθρωποι αυτοι, με την αρρωστη επαρχιωτικη αντιληψη της κρικελας του δημοσιου, εβλαψαν οχι μονο το κρατος, οχι τους συμπολιτες τους, αλλα και την ιδια την οικογενεια τους, που γι αυτην λεν οτι θυσιαστηκαν.
Μεσα στην απολυτη ημιμαθεια που επικρατει στους απασχολουμενους στο δημοσιο τομεα, οι αμοιροι δεν κατανοουν οτι η καταχρηση δημοσιου χρηματος ισουται με κλοπη του ιδιου τους  του εαυτου.
Η προσκαιρη συσσωρευση καποιου χρηματικου ποσου θα εχει επιπτωση στην μελλοντικη καλυψη αναγκων απο υπηρεσιες του κρατους που δεν θα μπορουν να εξυπηρετηθουν.
Ετσι οι ιδιοι ή τα παιδια τους δεν θα εχουν δρομους, υγεια, παιδεια, αμυνα, ασφαλεια.
Θα εχετε δει σκηνες απο θεομηνιες που εξαλλοι συμπολιτες μας, θυματα, φωναζουν
" Που ειναι το κρατος" ;
Την ωρα που αυτοι οι ιδιοι εχουν βαλει χερι στα κρατικα ταμεια και εχουν παρει χρηματα για να φτιαξουν σπιτι πανω σε ενα παλιο ρεμα που τους πουλησε καποιος αλλος απατεωνας.
Απατη στην απατη, κατεργαρια στη κατεργαρια, κομπινα στην κομπινα, φεραμε τη χωρα μας στην καταστροφη.
Τι θα γυρισουν και θα πουν ολοι αυτοι οι ανοητοι στα παιδια τους που ειναι ανεργα;
Τα χρηματα που ειναι μαζεμενα με ατιμο τροπο σκορπιουνται και χανονται στους πεντε ανεμους.
Απορω σε τι σπιτια μεγαλωσαν αυτοι οι ανθρωποι και τι αγωγη ελαβαν απο τους γονεις τους.
Το κρατικο χρημα πρεπει να γινει συνειδηση οτι ειναι περισσοτερο ιερο και οσιο απο το δικο μας.
Οταν το κρατος δεν μπορουσε να βοηθησει ενα αρρωστο παιδακι και πεθαινε απο ελλειψη χρηματων ολοι αυτοι οι καταχραστες και απατεωνες πως κοιμοντουσαν το βραδυ;
Η ελλειψη παιδειας λοιπον.
Η ελλειψη ευθυνης και συνειδησης.
Η ελλειψη ηθικης και κοινου νου.
Αυτα και αλλα που λοιπουν σε τετοιους τυπους προσπαθουν να τα αναπληρωσουν με το χρημα.
Ανακηρησσουν το χρημα θεο της ζωης τους και πορευονται μια οδο απωλειας που τους οδηγει στην καταστροφη της οικογενειας τους της γειτονιας τους και της χωρας ολοκληρης.
Ας ειναι βαρια λοιπον η πορτα της φυλακης που θα τους καταπιει.
























































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν