Ζήτημα πολιτικής βούλησης η σύλληψη της φοροδιαφυγής.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 


Συντονισμένη δράση κατά της φοροδιαφυγής προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ
Οι εφημερίδες.

Έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί με το θέμα της φοροδιαφυγής και της πάταξης της.
Οι ανακοινώσεις του υπουργού μας αναγκάζουν να επανέλθουμε.
Αξιότιμε κ. Στουρνάρα, μιας και αναφερθήκατε στους ελέγχους.
Οι έλεγχοι αν περιοριστούν μόνο στις καταθέσεις, δεν νομίζω ότι θα καλύψουν όλο το φάσμα της φοροδιαφυγής.
Μια παλιά αστυνομική μέθοδος, για την ανακάλυψη και σύλληψη ληστών, ήταν η παρακολούθηση τους σε στέκια του υποκόσμου όπου αυτοί έσπευδαν να σπαταλήσουν τα χρήματα της ληστείας.
Σήμερα επειδή ο υπόκοσμος των ληστών του κοινωνικού πλούτου έχει αναβαθμιστεί από το λούμπεν προλεταριάτο στην μεσαία τάξη οι έλεγχοι πρέπει ακριβώς να γίνουν σε αυτό το στόχο.
Σφύζουν οι καφετερίες στο πανελλήνιο από αραχτούς ελληνόπαιδες ψιλό σπουδάζοντες ψιλό φοιτούντες ψιλό εργαζόμενους  και άλλους.
Ξαμολήστε σε περιπολίες όλα αυτά τα νιάτα να τρέξουν να ελέγξουν όλα τα νεόδμητα της τελευταίας δεκαπενταετίας - δεκαετίας στις παράλιες, στις πλαγιές, στα δάση, στα βόρια, νότια και ανατολικά προάστια και αν δεν μάσετε δισεκατομμύρια φόρους να μη μας λένε Γιάννηδες.
Την δεκαετία του ογδόντα όντας στο Παρίσι για δουλειές μπήκε στο σπίτι φίλου η οικονομική αστυνομία και απαίτησε να δει τα τιμολόγια αγοράς του ψυγείου και της τηλεόρασης.
Έτσι μαθαίνουν να λειτουργούν  νομιμόφρονα οι πολίτες και όχι με την συγκάλυψη μη και αποκαλυφθούν οι ‘’ημέτεροι’’ φοροφυγάδες  και μας χαλάσει το όνομα της φαμίλιας.
Έλεγχοι παντού,  σε όλους και από όλους.
Δεν είναι ανάγκη να προσθέσουμε στρατιές δημοσίων υπαλλήλων, οι υπάρχοντες μαζί με εθελοντές περιπολούντες φτάνουν και περισσεύουν.
Εκτός αν οι ασκούντες την εξουσία έχουν κάτι ή κάποιους να κρύψουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν