Είναι τρελοί αυτοί οι... Αμερικανοί



Μετά το μακελειό του Νιούταουν, σκέψεις επιβολής της οπλοφορίας σε εκπαιδευτικούς

20/12/2012 | 18:17Τελευταία Ενημέρωση: 18:17 20/12/2012

Λίγες μέρες μετά το μακελειό στο Νιούταουν του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ένας κάτοικος της πολιτείας της Βιρτζίνια σκέφτηκε να αναδείξει τα κενά ασφαλείας στα δημόσια σχολεία με έναν, μάλλον, αναίσθητο τρόπο.

Μπήκε σε δημοτικό σχολείο της πόλης Λούρεϊ κρατώντας μια μακρόστενη ξύλινη σανίδα που πάνω της είχε γράψει τη λέξη "Καραμπίνα". Σε μια ίσως εσκεμμένη σύμπτωση, το σχολείο μοιραζόταν το ίδιο όνομα με αυτό του Νιούταουν: Σάντυ Χουκ.

Φύλακας του σχολείου περιόρισε τον άντρα, ο οποίος ισχυρίστηκε πως το έκανε για να αποδείξει πόσο εύκολο είναι να παρεισφρύσει κανείς σε ένα δημόσιο σχολείο. Ο άντρας συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς σε δημόσιο χώρο.

Παράλληλα, στη Βιρτζίνια έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις όπλων μετά το μακελειό. Είναι ενδεικτικό πως το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, μια μόλις μέρα μετά το φονικό ξέσπασμα του Άνταμ Λάνζα, η πολιτειακή αστυνομία της Βιρτζίνια δέχθηκε 4.166 αιτήσεις χορήγησης άδειας αγοράς όπλου, αριθμός ρεκόρ μέσα μια μέρα από το 1989 που ξεκίνησε η διαδικασία.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο κυβερνήτης Μπομπ Μακντόνελ δήλωσε πως προτίθεται να συζητήσει το ενδεχόμενο να επιτρέπεται σε δασκάλους και άλλους υπαλλήλους του εκπαιδευτικού συστήματος να φέρουν όπλα σε σχολικούς χώρους, ενώ ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Μπομπ Μάρσαλ το πάει ένα βήμα πιο πέρα: σκοπεύει να καταθέσει νομοσχέδιο που όχι μόνο θα επιτρέπει, αλλά θα επιβάλλει την οπλοφορία σε ορισμένους εκπαιδευτικούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν