Πόρισμα ορκωτών λογιστών για το «κανόνι» στην Ιπποκράτους.


Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 22:15


Η εικόνα της παρηκμασμένης χλιδής και της ξεφτισμένης πολυτέλειας αποτυπώνεται περίτρανα στον δεύτερο όροφο των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, όπου βρίσκεται κλειδωμένος ο πανάκριβος εξοπλισμός του γυμναστηρίου που είχε φτιάξει ο Γιώργος Παπανδρέου την σπάταλη περίοδο των διαβεβαιώσεων που έδινε στον ελληνικό λαό ότι «λεφτά υπάρχουν».
Παρά το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει καταβάλλει απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφορτωθεί τα ακριβά γούστα του Γιώργου Παπανδρέου εν τούτοις δεν έχει υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στις έως τώρα προσκλήσεις ενδιαφέροντος που έχει απευθύνει προς επώνυμα γυμναστήρια για να αγοράσουν τα όργανα του κ. Παπανδρέου.
Όσοι ενδιαφέρθηκαν κατέθεσαν προσφορές που δεν ανταποκρίνονται στην επιθυμία της Ιπποκράτους να πουλήσει ολόκληρο τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου που έφτιαξε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης έχει απορρίψει μέχρι σήμερα δεκάδες προσφορές, καθώς τις θεωρεί ασύμφορες. Το κόστος των οργάνων γυμναστικής ανέρχεται στα 130 χιλιάδες ευρώ με το ΦΠΑ και οι ενδιαφερόμενοι που έχουν επισκεφτεί το γραφείο του ζητούν την αγορά μέρους του εξοπλισμού και μάλιστα με δόσεις γιατί δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν το κόστος εφʼ άπαξ και τις μετρητοίς. «Όλα ή τίποτα» είναι η απάντηση που έχουν λάβει από το Νίκο Σαλαγιάννη, ο οποίος εκτός των άλλων επιθυμεί να πάρει ζεστό χρήμα από την πώληση των οργάνων γυμναστικής του Γιώργου Παπανδρέου μήπως και ξεχρεώσει κάποια από τα συσσωρευμένα χρέη του ΠΑΣΟΚ σε προμηθευτές ή στους εργαζομένους που παραμένουν απλήρωτοι πάνω από πέντε μήνες. Επίσης σε τροχιά ρήξης βρίσκεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου της οδού Ιπποκράτους, καθώς και αυτοί διεκδικούν την πληρωμή των ενοικίων και απειλούν με έξωση.
Από την Ιπποκράτους διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι εξετάζεται εκ νέου μια παλαιότερη ιδέα που είχε ο κ. Παπανδρέου για την λειτουργία του γυμναστηρίου και αφορούσε στην πρόσβαση με συνδρομή σε αυτό, ύψους δέκα ευρώ, σε όσους επιθυμούσαν. «Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν τολμήσουμε να ανοίξουμε το γυμναστήριο» λένε χαρακτηριστικά οι στενοί συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Στα όργάνα του Γιώργου που βγαίνουν στο σφυρί περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Τρεις διάδρομοι με τηλεόραση, δύο cross trainers με τηλεόραση, ένα ποδήλατο με πλάτη, ένα κωπηλατικό, ένα μηχάνημα πιέσεων στήθους, ένα μηχάνημα εκτάσεων στήθους και πλάτης, ένα μηχάνημα πιέσεων ώμων, ένα μηχάνημα κατακόρυφων έλξεων για πλάτη, ένα μηχάνημα οριζόντιων έλξεων για πλάτη, ένα μηχάνημα πιέσεων για πόδια, ένα μηχάνημα εκτάσεων γόνατος -τετρακέφαλων, ένα μηχάνημα κάμψεων γόνατος - οπίσθιων μηριαίων, ένα μηχάνημα προσαγωγών - απαγωγών, ένα μηχάνημα γλουτιαίων, ένα μηχάνημα κοιλιακών, ένα μονόζυγο - δίζυγο με υποβοήθηση, μία πολυτροχαλία δύο σταθμών, ένα μηχάνημα Smith, έναν πάγκο μηριαίων δικεφάλων, έναν πάγκο κοιλιακών, έναν πάγκο ραχιαίων, έναν ρυθμιζόμενο πάγκο, 16 ζεύγη και βάσεις αλτήρων χρωμίου 1-25 kg, δύο δίσκους 20 kg, οκτώ δίσκους 10 kg, έξι δίσκους 5 kg και έξι δίσκους 2,5 kg.
Το «χρεοκοπημένο» μαγαζί που κληροδότησε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Βενιζέλο αναμένεται να αποτελέσει επικοινωνιακό όπλο στα χέρια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του έτους ο κ. Βενιζέλος θα έχει στην κατοχή του το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που εδώ και μήνες έχει αναλάβει το λογιστικό και δημοσιονομικό έλεγχο των δαπανών ώστε να δοθεί απάντηση στο ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά» και το ΠΑΣΟΚ βάρεσε οικονομικό κανόνι στην πολιτική αγορά. Αν και στο παρασκήνιο γίνεται λόγος για άτυπη συμφωνία μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου ο τελευταίος να μην βγάλει στην φόρα σκανδαλώδεις σπατάλες εν τούτοις άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν την πορεία των ελέγχων εξηγούν ότι το πόρισμα δεν θα μείνει κρυφό και όλα τα στοιχεία θα δοθούν στην δημοσιότητα. Εξάλλου δεν συμφέρει τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο να κατηγορηθεί για συγκάλυψη και μειωμένη ευαισθησία σε ζητήματα διαφάνειας όταν στο συνέδριο θα επιδιώξει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά.
Ο γενικός διευθυντής του κόμματος Ν. Σαλαγιάννης έχει να αντιμετωπίσει και την οργή των απλήρωτων εργαζομένων. Προ ημερών συναντήθηκε με αντιπροσωπεία τους και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου τις ημέρες των Χριστουγέννων να τους καταβληθεί ένα σημαντικό μέρος από τα δεδουλευμένα τους.
Φυσικά όλους αυτούς τους μήνες οι απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να μην πατάνε στα γραφεία του κόμματος, ενώ κάποιοι έχουν αναζητήσει την τύχη τους είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε με διαμεσολάβηση της ηγεσίας του κόμματος έχουν «προσληφθεί» σε βουλευτικά γραφεία. Το πρόβλημα γίνεται ολοένα και πιο σοβαρό εν όψει του συνεδρίου, καθώς οι τομείς του κόμματος, που θα χρειαστούν ανθρώπινο δυναμικό για την προετοιμασία του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δουλέψουν με «εθελοντές».
του Γιώργου Κατσίγιαννη, εφημερίδα "Παραπολιτικά"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν