Στουρνάρας για υπουργούς:”Λειτουργούν σαν συνδικαλιστές”


Έντονη κριτική σε μέλη της κυβέρνησης ασκεί ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.


“Σε ορισμένα υπουργεία οι υπουργοί λειτούργησαν κάποιες φορές σαν συνδικαλιστές. Υπήρχαν υπουργοί που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν τόλμησαν και χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο πρωθυπουργός”, λέει αναφερόμενος στους λόγους που δυσκολεύουν την εφαρμογή του προγράμματος και προσθέτει: “υπάρχει εδώ ένα θέμα υπουργών που θέλουν και δεν μπορούν ή δεν θέλουν. Αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων να το δουν”.

Ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την πεποίθηση πως την Πέμπτη η χώρα θα πάρει τη δόση του δανείου αλλά τονίζει πως φοβάται το φορολογικό. “Για αυτό εμένα η ανησυχία μου τώρα είναι το φορολογικό. Γιατί αν καταθέσουμε στις 11 του μηνός ένα φορολογικό με κενά, κινδυνεύουμε στις 13 του μηνός που είναι η απόφαση για την εκταμίευση να μας πουν: άλλα συμφωνήσαμε και άλλα πάτε να περάσετε από τη Βουλή”, επισημαίνει.

Ο κ. Στουρνάρας προβλέπει ότι μετά την εκταμίευση της δόσης θα ανοίξουν σταδιακά οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης των τραπεζών και μετά το 2ο τρίμηνο του 2013 θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε τρίμηνη βάση.

Επίσης, προαναγγέλλει ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο του Ιουνίου θα περιληφθεί ρύθμιση για συμψηφισμό οφειλών ιδιωτών και Δημοσίου, και ανακοινώνει ότι στα πιο μακροπρόθεσμα του σχέδια είναι η μείωση του συντελεστή κερδών επιχειρήσεων στο 15% αλλά και πως σκοπεύει να αναθέσει σε μελετητικούς φορείς τη σύνταξη 10ετούς εθνικού προτύπου ανάπτυξης για το μέλλον.
Τέλος, ο υπουργός οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική στο μέλλον. “Θα δούμε, το θέμα είναι να κάνω πράγματα που με ενδιαφέρουν. Αυτό που κάνω τώρα με ενδιαφέρει πολύ”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν