Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πλούσιο κινηματογραφικό "Πανόραμα" για δύο εβδομάδες



Ξεκινά αύριο το 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που φέτος θα διαρκέσει 14 ημέρες, παρουσιάζοντας περισσότερες από 70 ταινίες από την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κινηματογραφία. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως και τις 20 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους ΛΑΪΣ - Ταινιοθήκη της Ελλάδος και Capitol 3D Cinema, και από τις 21 έως και τις 27 Νοεμβρίου στο Ιντεάλ.
Ανάμεσα στις ταινίες του Διαγωνιστικού ξεχωρίζουν το "Viva la liberta" (καλύτερο σενάριο και πρώτος ανδρικός ρόλος στα Βραβεία της Ένωσης Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου), μια ευρηματική σάτιρα για την ιταλική πολιτική σκηνή και όχι μόνο, το "The priest's children" (υποψήφιο για Crystal Globe στο φεστιβάλ του Karlovy Vary), μία ευφυέστατη κωμωδία για τη θρησκεία και το ταμπού της αντισύλληψης, και το "In bloom" (υποψήφιο για καλύτερη ταινία στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου), ένα κινηματογραφικό δοκίμιο για την αντρική βία και την αναζήτηση της γυναικείας ταυτότητας.
Tο τμήμα «H διεθνής εικόνα σε πρώτη προβολή», φιλοξενεί φέτος την πολυαναμενόμενη ταινία του Alejandro Jodorowsky "La danza de la realidad", ένα φιλμ το οποίο απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές κατά την προβολή του στο Φεστιβάλ των Καννών, το "The invisible woman" με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Ρέιφ Φάινς, γύρω από τον κρυφό έρωτα του διάσημου Βρετανού συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς για μια πολύ νεότερη του γυναίκα.
Το φετινό πρόγραμμα του Πανοράματος περιλαμβάνει επίσης τα αφιερώματα: "Alejandro Jodorowsky - Ο σουρεαλισμός της ακρότητας", "American Indie Go!", "Έλληνες συγγραφείς προτείνουν 8 ευρωπαϊκές ταινίες", "Ο "Άλλος" Ελληνικός Κινηματογράφος των 60s", "Giallo: H εκδοχή του ιταλικού τρόμου".
Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου δίνει φέτος τη δυνατότητα σε ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν τις ταινίες του προγράμματός του. Συγκεκριμένα, θα διατίθενται για κάθε προβολή 10 δωρεάν εισιτήρια, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθεύονται από τα ταμεία των κινηματογράφων, 45 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής, με σειρά προσέλευσης, μέχρι και εξαντλήσεώς τους. Για την ελεύθερη είσοδο, είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου, η επίδειξη της κάρτας ανεργίας, καθώς και η αστυνομική ταυτότητά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν