Της σύνταξης το κάγκελο






Πολύς ντόρος  γίνεται για την περικοπή των συντάξεων, που πρέπει να γίνει, για να μειωθούν οι δαπάνες στην τάλαινα οικονομία μας.
Αναφερόμενα, μάλιστα,  τα ΜΜΕ στο θέμα, προβάλλουν στιγμιότυπα από πορείες συνταξιούχων, οπού ηγούνται κάτι υπέργηροι, οι πλείστοι υποβασταζόμενοι, για να δρέψουν την αγανάκτηση των καναπεδάτων τηλεθεατών,  που οικτίρουν τους πορευομένους και σιχτιρίζουν το ανάλγητο κράτος.
Η αλήθεια δεν είναι, όμως, πάντα αυτή που φαίνεται και ειδικά όταν πρόκειται γα τα ΜΜΕ.
Οι εικόνες των πορευομένων συνταξιούχων αφορούν στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.
Οι συντάξεις του ΙΚΑ ,ως γνωρίζουν οι παρεπιδημούντες το κλεινόν άστυ, κυμαίνονται κατά μέσο όρο,  στα 600 με 700 ευρώ.
Οι δε δικαιούχοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουν εξαντλήσει τα τριάντα πέντε και βάλε χρόνια εργασίας και έχουν υπερβεί το εξηκοστό ή και το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, για να την λάβουν.
Το μεγάλο πανηγύρι δεν έλαβε χώρα με τους συνταξιούχους του ΙΚΑ που πονηρά προβάλλουν τα κρατικοχορηγουμένα ''μέσα''.
Βουλευτές και υπάλληλοι Βουλής. Δικαστικοί και νομικοί. Δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και υπάλληλοι ΔΕΚΟ. Δημοσιογράφοι , γιατροί και μηχανικοί. Είναι ορισμένοι από τους ευνοημένους εργαζόμενους και συνταξιούχους που αποκρύπτονται από την μαγική εικόνα των καναλιών.
Και δεν είναι μόνο η παχουλή σύνταξη. Είναι και το αξιοσέβαστο εφ’ άπαξ. Είναι και τα πλασματικά χρονιά. Και οι εθελούσιες έξοδοι. Και οι μητρότητες ανηλίκων. Και χίλια δυο άλλα κόλπα που δημιούργησαν πολίτες πολλών κατηγοριών.
Οι μεν συνταξιούχοι ΟΓΑ ΙΚΑ και ΟΑΕΕ να λαμβάνουν κάτι λίγα κατοστάρικα, στην πιο καλή πλησίον του χιλιάρικου και οι άλλοι ,οι εκλεκτοί, να παίρνουν πεντοχίλιαρα και να σου φεύγει το καφάσι.
Στα ανωτέρω υπολογίστε πως οι αμειβόμενοι από το ΓΛΚ δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα σέντσι για την δυσθεώρητη σύνταξη που ενθυλακώνουν. Πολλοί  με είκοσι, βία, εικοσιπέντε χρόνια εργασίας.
Αυτά τα περί κρατήσεων είναι, μετά συγχωρήσεως, ανοησίες.
Διότι ποιος μέτρησε την απόδοση τους για να οριστεί ονομαστικός μισθός απ’ όπου γίνονται οι κρατήσεις ;
Στραβοί κουτσοί πληρώνονται κάθε δεκαπέντε είτε εργάζονται είτε όχι.
159 ήμερες απουσίαζε μια ‘’κυρία’’ από την δουλειά της και το παραδάκι έπεφτε σαν τη βρόχα στη λαμαρινένια σκεπή μας.
Κι έρχονται τα σουργελα και μιλούν για κρατήσεις. Που να τους κρατήσουν οι τέσσερις.
Και του ΙΚΑ τα ασφάλιστρα είναι κατά 75% πληρωμένα από τον εργοδότη.
Και των νομικών, δημοσιογράφων, πολιτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών, σωμάτων ασφαλείας και άλλων κολλητών τα ταμεία στηρίζονται από τις λεγόμενες κρατήσεις υπέρ τρίτων.
Οι μόνοι που πληρώνουν τον άμπακα  από την τσέπη τους, αποκλειστικά, για να πάρουν στο τέλος πέντε φάσκελα, είναι το ΤΑΕ και το ΤΕΒΕ που ενοποιηθήκαν στον ΟΑΕΕ με το ΤΣΑ, που ουδείς ταξιτζής είχε πληρώσει μια, αλλά σήμερα παίρνει σύνταξη γιατί έχει συνδικάτο.
Αυτή είναι σε αδρές γραμμές η ζούγκλα των κοινωνικών ασφαλίσεων.
Μια κομπίνα ολκής που εξαφάνισε, ως άλλος Χουντίνι,  δισεκατομμύρια ευρώ από την αγορά σε μυστηριώδεις τσέπες που ποτέ δεν θα βρεθούν.
Η σύνταξη ,στην πραγματικότητα, πρέπει να είναι μια πρόνοια για όσους την έχουν ανάγκη.
Η δια της βίας επιβολή ασφάλισης δεν συνάδει με δημοκρατίες που θίγονται από ένα τιτίβισμα.
Το αδηφάγο ελληνικό κράτος δημιούργησε άλλη μια φαύλη κρατική λειτουργία προς τακτοποίηση εκλεκτών και ταλαιπωρία, χωρίς αντίκρισμα, κάποιων άλλων.
Η σχεδιαζόμενη, λοιπόν, περικοπή των συντάξεων δεν θα βλάψει τους δύσμοιρους παππούδες που προβάλλουν πονηρά τα κανάλια.
Θα βλάψει αυτούς  που έμαθαν να ζουν δυο αιώνες στην καμπούρα μας και να διαμαρτύρονται κι από  πάνω.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν