Οι προκλητικές ασυλίες της πολιτικής τάξης.


Ο Γ.Κοντογιώργης διαπιστώνει ότι η πολιτική τάξη της χώρας έχει "ενδυθεί" με προκλητικές ασυλίες, που ανάγονται στην εποχή της απολυταρχίας και την τοποθετούν συνολικά υπεράνω του νόμου. 

Επισημαίνει ότι πρέπει να ανασταλεί αμέσως το άρθρο 86 του Συντάγματος, καθώς αλλοιώνει κατάφορα τη θεμέλια λογική του πολιτεύματος και, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της καταστροφής, που οδήγησε η πολιτική τάξη τη χώρα. Η αναστολή αυτή, είναι αναγκαία, προκειμένου να επανέλθουν όλα τα σκάνδαλα στη δικαιοσύνη, και εφεξής η πολιτική τάξη να υπάγεται σ'αυτήν, δυνάμει της αρχής του "ελέγχειν" και του "ευθύνειν", όπως κάθε άλλος πολίτης. Οίκοθεν νοείται ότι η Βουλή οφείλει να παραιτηθεί αμέσως από τη δικαστική (εισαγγελική και ανακριτική) της αρμοδιότητα, παραπέμποντας αυθωρί τις έκνομες υποθέσεις, που αφορούν στο πολιτικό προσωπικό, στη δικαιοσύνη. Προτείνεται, επίσης, η ανάκληση όλων των αποφάσεων της Βουλής, με τις οποίες αρνείτο την άρση της ασυλίας βουλευτών, που κατηγορούντο για διάπραξη ιδιωτικών αδικημάτων, και την παραπομπή τους στην τακτική δικαιοσύνη. Η πρακτική αυτή και, επομένως, η άρνησή της να στείλει τους αδικοπραγούντες βουλευτές στη δικαιοσύνη, αποτελεί κατά συρροήν κατάχρηση εξουσίας, κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και, ως εκ τούτου, οφείλει να απασχολήσει τις δικαστικές αρχές. 

Η υπόθεση "Παπακωνσταντίνου" αποτελεί ένα απλώς απόστημα, όχι την αιτία της καταβύθισης της χώρας. 

Η λίστα Λαγκάρντ εξέθεσε το πολιτικό προσωπικό, επειδή έχει εξωγενή πηγή και δεν μπορούσε να υποστεί την προηγούμενη "λεύκανσή" της από τα "φίλια" στοιχεία, πριν δημοσιοποιηθεί, όπως συμβαίνει με τις λίστες, τα οποία προωθούνται από εσωτερικές αρχές


από εκπομπή στον ΑΝΤ1.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν