Υπεύθυνοι πολίτες και παλίμπαιδες της παραμύθας.






Την τελευταία μάχη στα χαρακώματα  της  ανομίας δίνει η μαύρη αντίδραση της οπισθοδρόμησης και του κοντζαμπασισμού.
Όλα τα φερέφωνα στη διαπασών να συντηρήσουν τα τσιφλίκια, τα ντοβλέτια, τα προνόμια. Σε μια χώρα με δυο εκατομμύρια άνεργους, με κατεστραμμένες επιχειρήσεις, με ρημαγμένη αγορά και τους δημοσίους κηφήνες να απαιτούν όλο και περισσότερα, από τους χαροκαμένους του ιδιωτικού τομέα, που τους τρέφουν για να τους λοιδορούν και να τους περιπαίζουν.
Δυστυχώς οι κυβερνώντες αποδεικνύονται πολύ λίγοι για να επιβληθούν στο τέρας, που οι ίδιοι έθρεψαν τόσα χρόνια για να παίξουν ανόητα κομματικά παιχνίδια.
Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται μια πατρίδα εγκαταλελειμμένη.  Μια κοινωνία διχασμένη και ακέφαλη.  Μια ή και δυο γενιές χαμένες στην ξενιτειά και στην ανεργία. Ένα μέλλον αβέβαιο και σκοτεινό.
Οι υπεύθυνοι όλου αυτού του καφκικού τοπίου, όσοι δεν έχουν αποδημήσει, ποιούν την νήσσα και σφυρίζουν αδιάφορα αφού πρόλαβαν να καλύψουν τα νώτα τους με κομματικές συμπαιγνίες και νομικές τσιριμόνιες.
Προδομένος, δαρμένος και καταγέλαστος, άλλη μια φορά, ο λαός πληρώνει τα λάθη του σε επιλογές προσώπων και αντιλήψεων, αφού έπεσε θύμα λαϊκιστών δημαγωγών, που τον παρέσυραν και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στην άκρη του δρόμου.
Δεν ξέρω αν εξακολουθεί να λοξοκοιτάζει προς τη μεριά που ακούγεται το μαυλιστικό τραγούδι των σειρήνων ή πιο μυαλωμένος πια αποφασίσει να στραφεί προς τα εκεί που τον καλεί το πατριωτικό και  βιολογικό του καθήκον.
Η μαύρη αντίδραση της  ένταξης  της χώρας μας στις σύγχρονες  δυτικές κοινωνίες  χρησιμοποιεί κάθε μέσον να μπερδέψει και να παραπλανήσει τους αφελείς και εύπιστουςότι με ένα μαγικό, δήθεν, τρόπο μπορεί να επαναφέρει το χρόνο στις εποχές της πλάστης πλην γλυκιάς ευημερίας.
Κάποιοι συμπολίτες μας, δυστυχώς, επειδή δυσκολεύονται να καταβάλουν την όποια προσπάθεια πέφτουν θύματα των μελίρρυτων λαοπλάνων.
Δεν καταλαβαίνουν οι τάλες ότι σκάβουν το λάκκο τους και το λάκκο των παιδιών τους.
Όσοι πέσουν θύματα της προπαγάνδας και της υποσχεσιολογίας, της αντίδρασης της σύγχρονης δυτικής Ελλάδας, θα δουν το αληθινό πρόσωπο των  ‘’προοδευτικών’’  Ιανών  και θα φρίξουν.
Το δράμα θα είναι ότι θα έχουν πάρει στο λαιμό τους και τους υπόλοιπους συμπολίτες τους αλλά και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
Επιτέλους ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.
Την κατάντια των ‘’αλλαγών’’ των ‘’παροχών’’ και του ‘’εύπεπτου’’ life style την ζήσαμε όλοι στο πετσί μας.
Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε το δρόμο της Aρετής που την παρατήσαμε για ένα αστραφτερό κάμπριο,  για μια βίλα στο Ντράφι, για ένα φουσκωτό με  Yamaha 150αρα.
Σε όλους αυτούς που έχουν αλλεπάλληλες ονειρώξεις και απανωτούς οργασμούς με επαναστάσεις και καταλήψεις  θερινών ανακτόρων.
Σε όλους τους παλίμπαιδες αλλά και στους Πονηρόπουλους, που παρεισφρέουν για να καζαντίσουν, τους συστήνω να ρίξουν μια ματιά στους τριγύρω τους μετανάστες από τα καθεστώτα που ονειρεύονται να αναστήσουν.
Αν οι συμπολίτες μας αυτοί επιθυμούν να δουν τις θυγατέρες τους πόρνες στην Τουρκία και την Αραπιά.  Αν  θέλουν να δουν τους γιους τους σε σπείρες και συμμορίες με Καλάσνικωφ. Τις γυναίκες και τις αδελφές τους δούλες και παρόχους κάθε ‘’ευκολίας’’,  τότε ας καταλύσουν τα πάντα και ας εγκαταστήσουν την Παραμυθούπολη που τους τάζουν οι Άγγελοι της συμφοράς.
Τώρα θα μου πείτε ζουν ανάμεσα μας αυτοί που έσπρωξαν τα παιδιά τους να γίνουν περσόνες  και περσόνοι και να καμαρώνουν  τώρα την  siriniki ή όποια ‘’ζηλευτή’’ εξέλιξη τους.
Δι’ ο και αποφαίνεται ο ποιητής:  έκαστος εφ’ ο ετάχθη.
Ιδού  η Ρόδος  ιδού και το πήδημα , με όποια έννοια το θεώρει ο καθένας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν