Τιμώντας τον ρώσο σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι


Εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής στο ΑΙΤΙΟΝ για τα 30 χρόνια από τον θάνατό του
                        Τιμώντας τον ρώσο σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι




 
Aφιέρωμα στον μεγάλο Ρώσο σκηνοθέτη Αντρέϊ Ταρκόφσκι διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου το Καλλιτεχνικό Σύνολο ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ και ο Πολυχώρος ΑΙΤΙΟΝ. Αφορμή για το αφιέρωμα που έχει γενικό τίτλο NOSTALGHIA και θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το βράδυ, στον Πολυχώρο ΑΙΤΙΟΝ (Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη, σταθμός Μετρό Ακρόπολη) είναι ότι εφέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατό του Αν. Ταρκόφσκι.
Ο δημιουργός σημαντικών ταινιών του ρωσικού κινηματογράφου όπως οι «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν», «Αντρέι Ρουμπλιόφ», «Σολάρις», «Νοσταλγία» και «Θυσία», γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1932 στη Ρωσία και πέθανε από καρκίνο στο Παρίσι της Γαλλίας στις 29 Δεκεμβρίου του 1986.    
Στο ΑΙΤΙΟΝ ο σκηνοθέτης πατέρας Πέτρος Μινώπετρος, θα μιλήσει για την «Πνευματικότητα του Ταρκόφσκι μέσα από τον κινηματογραφικό λόγο», ο  Δρ. Φιλοσοφίας κ. Δημήτρης Μπαλτάς θα αναπτύξει ιδέες πάνω στο θέμα «Αντρέϊ Ταρκόφσκι και Σοβιετικό καθεστώς» και ο θεολόγος και μουσικός κ. Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος  θα αφιερώσει τον δικό του χρόνο ομιλίας στην «Μουσική ποιητική του Αντρέϊ Ταρκόφσκι».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν