Αβέβαιο το μέλλον του Κτηματολογίου-Στον αέρα 28 μελέτες



Μπλοκαρισμένος διαγωνισμός και μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΧΑ
                      Αβέβαιο το μέλλον του Κτηματολογίου-Στον αέρα 28 μελέτες



 
Σε εκκρεμότητα παραμένει το μέλλον του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ13, το οποίο αφορά τις υπολειπόμενες μη κτηματογραφημένες περιοχές της χώρας (65% της έκτασης της Ελλάδας, 42% των δικαιωμάτων).

Πριν από λίγη ώρα, το απόγευμα της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση) χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ, αφού προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Πάνου Σκουρλέτη με τους μελετητές (Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών - Γραφείων Μελετών - ΣΕΓΜ) που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Το ΚΤΙΜΑ13 (28 μελέτες) είχε προκηρυχθεί τον Οκτώβριο του 2013, με προϋπολογισμό 572 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένει «μπλοκαρισμένο» με κίνδυνο να μην καταφέρουν οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου να ολοκληρώσουν το έργο της κτηματογράφησης ως το 2020, όπως προβλέπεται από το σχετικό χρονοδιάγραμμα.


Της συνέλευσης του ΔΣ του Κτηματολογίου την Τετάρτη προηγήθηκε συνάντηση με τους μελετητές. Άλλωστε ήδη από το πρωί η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για το Εθνικό Κτηματολόγιο καλούσε το υπουργείο και την ΕΚΧΑ να μη λάβουν καμία απόφαση για τον διαγωνισμό ΚΤΙΜΑ13 χωρίς διάλογο. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κλειστεί το ραντεβού των μελετητών με τον υπουργό για την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ που εκδόθηκε την Τετάρτη, «πληροφορήθηκε μόλις χθες το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΚΧΑ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10/9 με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ_13 του έργου του Κτηματολογίου που περιλαμβάνει περίπου το 70% της κτηματογράφησης της χώρας. Κάτι τέτοιο δυναμιτίζει την έννοια του διαλόγου για το μεγαλύτερο από τα αναπτυξιακά έργα της χώρας. Η ΔΕ ΤΕΕ καλεί τον αρμόδιο υπουργό και τη διοίκηση της ΕΚΧΑ ΑΕ να μη λάβουν καμία απόφαση πριν από τη συνάντηση και συζήτηση με τη διοίκηση του ΤΕΕ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν