Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Bloode>Mία κοινωνική ηλεκτρονική υπηρεσία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών για μετάγγιση αίματος


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 650.000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 35% ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

Bloode>Mία κοινωνική ηλεκτρονική υπηρεσία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών για μετάγγιση αίματος


 

                       
Το Bloode είναι μία  κοινωνική ηλεκτρονική υπηρεσία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών για μετάγγιση αίματος και παραγώγων του αίματος στην Ελλάδα, μέσω της αύξησης του ποσοστού των εθελοντών και της οργάνωσης  του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα ετησίως αναζητούνται 650.000 μονάδες αίματος εκ των οποίων μόλις το 35% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, ενώ 30.000 μονάδες αίματος εισάγονται από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το Bloode αξιοποιώντας της δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου επιχειρεί να παρακινήσει τους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Αυτό επιτυγχάνεται με:
Την προβολή της ανάγκης για αίμα και ιδιαίτερα με τη δημιουργία εκκλήσεων από τους έχοντες ανάγκη για μετάγγιση.
Με τη δημιουργία συστήματος επιβραβεύσεων, μέσω της αξιοποίησης τεχνικών gamification .
Τη δημιουργία μίας ενεργούς ψηφιακής κοινότητας εθελοντών και οργανισμών με κοινωνική δράση
Με την εκπαιδεύση και ενημέρωση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία.
Η ιδέα του Bloode  προέρχεται από ένα πραγματικό πρόβλημα που οι δύο φίλες και μέλη της ομάδας, η Ναταλία Κρίτσαλη και Ναταλία Μπουγαδέλλη αντιμετώπισαν.
Το 2012, η γιαγιά της Ναταλίας Μπουγαδέλλη χρειαζόταν μετάγγιση αίματος, λόγω  χειρουργικής επέμβασης. Δυστυχώς, η ανάγκη για αίμα δεν μπορύσε να καλυφθεί από συγγενείς και φίλους και έτσι οι δύο κοπέλες δημοσιεύσαν στο διαδίκτυο την έκκληση τους για αίμα. Από τότε, προσπαθούν  να παρέχουν μια πολύτιμη λύση για να αντιμετωπιστεί αυτό το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.
To Bloode  ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες του 5ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. Ο Διαγωνισμός αποτελεί δράση του προγράμματος NBG Business Seeds​ για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το NBG Business Seeds.
Τα σημαντικότερα στοιχεία  τα οποία διαφοροποιούν το Bloode από παρόμοιες προσπάθειες είναι πρώτον, η χρήση της τεχνολογίας για τη δημιουργία πραγματικών real time εκκλήσεων οι οποίες θα προωθούνται άμεσα μέσω mail και push notifications στους κατάλληλους δότες με βάση κριτήρια όπως η ομάδα αίματος, η τοποθεσία και ο χρόνος ο οποίος έχει περάσει από την τελευταία αιμοδοσία. Δεύτερον, η χρήση τεχνικών gamification για τη συμβολή των χρηστών του Bloode στην ενημέρωση και προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Bloode λειτουργούν ως μέσω για την προώθηση του προβλήματος.
>
Ο 6ος Διαγωνισμός "Καινοτομίας & Τεχνολογίας"  της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ως την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, στις 15.00, μπορείτε να υποβάλετε τη συμμετοχή σας. (Δείτε EΔΩ αναλυτικά).
Μην διστάσετε και εσείς να στείλετε την πρότασή σας, εάν έχετε μία πρωτότυπη ιδέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν