Πιέρ Πάολο Παζολίνι, σαράντα χρόνια από τον θάνατό του



Διεθνές συνέδριο στη μνήμη του διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη από τις 14 ως τις 15 Οκτωβρίου
                         Πιέρ Πάολο Παζολίνι, σαράντα χρόνια από τον θάνατό του




 
«Το θέατρο του Π. Π. Παζολίνι: ανάμεσα σε σύμβολο και αλληγορία», «Ο Παζολίνι, πηγή έμπνευσης για σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς», «Ο Π. Π. Παζολίνι στο φαντασιακό των κόμικς», «Η Μήδεια του Παζολίνι, ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα», «Ο Παζολίνι συνομιλεί με τον Αντόνιο Γκράμσι», «Πιέρ Πάολο Παζολίνι και Γιάννης Ρίτσος: ένας φανταστικός διάλογος» είναι ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Η Σφίγγα στην Άβυσσο, Π. Π. Παζολίνι 40 Χρόνια από το θάνατό του. Νέες Προοπτικές και Κριτικές Αποτιμήσεις του έργου του», που διοργανώνουν το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης «Tor Vergata» στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές διαφορετικής γεωγραφικής προέλευσης και επιστημονικής προσέγγισης θα προσεγγίσουν το έργο του ιταλού δημιουργού από ποικίλες οπτικές γωνίες και θα παρουσιάσουν νέες θεάσεις του συνολικού έργου της πολυσχιδούς δημιουργικής φύσης του τιμώμενου.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας κ. Dario Franceschini, ο Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Gianni Pittella και ο Γερουσιαστής κ. Salvatore Margiotta.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην ιταλική γλώσσα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν