Αλμυρό κέικ με γραβιέρα για να γλείφεις τα δάχτυλά σου κάθε πρωί
Ένα διαφορετικό πρωινό που θα σε κάνει να ξεχάσεις το απότομο ξύπνημα από υπογλυκαιμικές τάσεις
Το madameginger.com σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για να ξεκινάτε την κάθε σας μέρα.
Είναι αλμυρό, είναι αφράτο και είναι τέλειο για πρωινό! Αυτό το κέικ τελειώνει μέσα σε 2 ημέρες από την στιγμή που θα ακουμπήσει στον πάγκο της κουζίνας, αφού όποιος ξυπνάει τρώει ένα κομμάτι, παίρνει άλλο ένα για τον δρόμο και πακετάρει ένα τρίτο για τη δουλειά! Δοκιμάστε το και με άλλα τυριά όπως cheddar ή φέτα και ενισχύστε το με κύβους από το αγαπημένο σας αλλαντικό ή ακόμα και λαχανικά!
Αλμυρό Κέικ με γραβιέρα
Μερίδες: 8-10, Χρόνος Προετοιμασίας: 15‘, Χρόνος Ψησίματος: 40′Υλικά
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. baking powder
200 γρ. γραβιέρα
50 γρ. κρεμμύδι
200 ml γάλα φρέσκο
80 γρ. βούτυρο αγελαδινά
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 στήμονες κρόκου / σαφράν
1) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει και κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
2) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking power, τη ζάχαρη το αλάτι.Κόβουμε τη γραβιέρα σε κύβους και την ρίχνουμε στο αλεύρι.
3) Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το σοταρισμένο κρεμμύδι.Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
4) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ και βάζουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 175oC και αφήνουμε να κρυώσει για να σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου