Μια έκθεση με άρωμα καπνού στο Μουσείο Μπενάκη


Υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και την υποστήριξη της JTI
              Μια έκθεση με άρωμα καπνού στο Μουσείο Μπενάκη



 
Με… άρωμα καπνού πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης «Καπνός - Tobacco», που φιλοξενείται μέχρι και τις 31 Αυγούστου στο Μουσείο Μπενάκη, υπό την αιγίδα της Α. Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και με τη χορηγική υποστήριξη της JTI.

Μέσα από την πορεία του καπνού, σκιαγραφείται ένα μέρος της ελληνικής οικονομικής, κοινωνικής ακόμη και πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Με σπάνια αντικείμενα συλλογών του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και της JTI Tobacco Collection Vienna, η έκθεση φιλοδοξεί να φωτίσει όλες τις διαφορετικές πτυχές της ιστορίας του καπνού, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα εξαγωγικά γεωργικά προϊόντα της χώρας.

Σχολιάζοντας την υποστήριξη της JTI στην έκθεση «Καπνός - Tobacco», ο κ. Ηλίας Ασημακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε: «Η δημιουργία αξίας για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά, αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας της εταιρείας μας παγκοσμίως. Σαν Έλληνες όμως, πιστεύουμε ιδιαίτερα στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την επαφή με τον πολιτισμό του τόπου μας. Για το λόγο αυτό και με κάθε ευκαιρία, υποστηρίζουμε με συνέπεια εδώ και αρκετά χρόνια εκδηλώσεις που προάγουν την εθνική μας κληρονομιά. Αναμένουμε ότι η έκθεση αυτή θα αποτελέσει μια ευκαιρία να γνωρίσει το ευρύ κοινό τη σημασία του καπνού για τη χώρα μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν