Ακρίτα κρείττων κρίταμο

 

                            Χείμαρρος" η Έλενα Ακρίτα για Μάρκο Σεφερλή - "Όσοι πηγαίνουν εκεί γίνονται  θύματα και στόχοι" | Zappit


Με θλίψη πληροφορήθηκα ότι το Facebook έκλεισε τον λογαριασμό της κ Ακρίτα για 30 ημέρες.

Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό είναι :

Τι  θα κάνουμε τώρα χωρίς βαρβάρους ;

Η κ Ακρίτα είχε χαρακτηριστεί ως εθνική κουτσομπόλα ή κάτι παρεμφερές.

Υπήρχαν πράγματι στις γειτονιές, τα παλιά χρόνια πριν την ανακάλυψη των social media, κάποιες φαρμακόγλωσσες που έπαιρναν σβάρνα τη γειτονιά και έσταζαν δηλητήριο για όποιο πρόσωπο δεν συμπαθούσαν, εξαπολύοντας κατηγορίες και μεταφέροντας ‘’νέα’’ άλλα υπαρκτά και άλλα μεγεθυμένα ή ακόμα και κατασκευασμένα προς εντυπωσιασμό ή ακόμα περισσότερο για να πλήξουν το αντιπαθητικό  για αυτές πρόσωπο.

Ταιριάζει σ’ αυτήν την περιγραφή ο χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί από συναδέλφους της στην κ Ακρίτα μόνο που υπάρχουν κάποιες σημαντικές παρατηρήσεις.

Για τις φαρμακόγλωσσες της γειτονιάς η συνήθεια αυτή ήταν μια ασχολία με την διττή σημασία της λέξης :

Απασχόληση, επάγγελμα – αργία, απραξία.

Για την κ Ακρίτα αποτελεί επάγγελμα, αφού πληρώνεται για να γράφει άρθρα κλπ. κείμενα και χρησιμοποιεί τα social media,  με τους χιλιάδες ακολούθους, για να προωθεί τα γραπτά της.

Επομένως η κ Ακρίτα διαμορφώνει την κοινή γνώμη εκφράζοντας εντελώς προσωπικές απόψεις, όπως οι κουτσομπόλες, διαμορφωμένες από προσωπικά κριτήρια, ανάλογα με την συμπάθεια ή την αντιπάθεια σε πρόσωπα, κοινωνικές ομάδες ή γεγονότα.

Δεν γνωρίζω αν εκτός της ηθοποιού, συγγραφέως, σεναριογράφου, τηλεοπτικής παρουσιάστριας, έχει και την ιδιότητα της δημοσιογράφου.

Όπως δεν γνωρίζω αν για όλες τις παραπάνω ιδιότητες διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ή της παραχωρήθηκαν θέσεις λόγω κληρονομικού δικαιώματος, κάτι όπως οι βασιλικοί γόνοι ένα πράγμα.

Όπως και να έχει πάντως η κ Ακρίτα διήλθε όλων αυτών των δραστηριοτήτων αμειβομένη εις χρήμα και αναγνωρισιμότητα.

Αυτήν εξαργυρώνει τώρα δίνοντας γραμμή, μέσω των κειμένων και των αναρτήσεων της, σε όσους αισθάνονται την ανάγκη να ακολουθούν, ως πιστοί κύνες- ακόλουθοι, διαφόρους επωνύμους που ανακάλυψαν προσοδοφόρο τρόπο να σκοτώνουν την ώρα τους ανεβάζοντας ότι νταλκά τρώει τα σωθικά τους.

Επίσης δεν γνωρίζω αν την απόφαση του κλεισίματος των λογαριασμών την παίρνει κάποιος αλγόριθμος ή κάποια επιτροπή λογοκρισίας που μυστικά συνωμοτεί, στα υπόγεια του Μένλο Πάρκ  της  Καλιφόρνια στις  ΗΠΑ, να φιμώσει όσες ελεύθερες, ανεξάρτητες, αλτρουιστικές, προοδευτικές, πλέρια λαϊκές φωνές, έχουν απομείνει ως είδος υπό εξαφάνιση όπως αυτό το σπάνιο της κ Ακρίτα.

30 ημέρες χωρίς την ακριβοδίκαιη γραφίδα της πως θα τις αντέξουμε ;        

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στις στράτες                                                                                                  για της Ακρίτα τις λογοκριμένες αράδες                                                                                                     στο Ακριτικό λάβαρο πάντα πιστοί                                                                                                           στου iPad τον αγώνα που μας προσκαλεί

Ξεχάστε τα ξεπερασμένα ‘’Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη’’ και συνταχθείτε κάτω από το περήφανο πανό :

 

‘’Γεννήθηκα 28 Ιουνίου 1955

και παραμένω κολλημένη εκεί’’

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν