Ημιπιτσιρικάδες ετών 35 και 55άρηδες νεολαίοι

 

                                 Ο Ρομπέρτο Μπενίνι γίνεται Τζεπέτο στην ταινία «Πινόκιο» | ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ

 

Ο χρόνος είναι αμείλικτος.

Πανδαμάτωρ, έλεγαν παλιά.

Ο χρόνος - Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του στα χρόνια του Ησιόδου παρὰ θῖνα ἅλος  που λέει  ο Όμηρος.

 Ἕλληνες ἀεί παῖδές ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν…

Με αυτή τη λογική πολιτικοί και ετερόφωτοι ακόλουθοι, δημοσιογράφοι, ορίζουν τεκμηριωμένα ενήλικα άτομα ως σχεδόν παιδιά και νέους.

Κανείς μας δεν αντέχει την σύγκριση με τον χρόνο-Κρόνο.

Από παιδιά γνωρίζουμε ότι θα μας καταβροχθίσει με το αδηφάγο στόμα του ως η φάλαινα τον μάστρο - Τζεπέτο και τον ανυπάκουο Πινόκιο.

Αστειευόμενοι λοιπόν θέλουμε να θεωρούμεθα ως νέοι διότι :

…Νέοι ἐστέ” εἰπεῖν, “τὰς ψυχὰς πάντες· οὐδεμίαν γὰρ ἐν αὐταῖς ἔχεται δι᾿ ἀρχαίαν ἀκοὴν παλαιὰν δόξαν οὐδὲ μάθημα χρόνῳ πολιὸν οὐδέν.

(Νέοι είστε στις ψυχές σας όλοι. Γιατί δεν έχετε πεποιθήσεις ριζωμένες σε κληρονομικές δοξασίες ούτε γνώσεις γερασμένες)

 Τα λόγια του Αιγύπτιου ιερέα  αντηχούν τόσο επίκαιρα, σήμερα, εξηγώντας πως γίνεται να αρνούμεθα να ενηλικιωθούμε, ήτοι να αναλάβουμε ο καθείς το βάρος της ευθύνης των πράξεων μας

Μεγαλωμένοι, μεταπολεμικά και κυρίως μεταχουντικά, σε μια θερμοκοιτίδα οι πλείστοι ελληνόπαιδες της εποχής εκείνης θεωρούν εαυτούς νεολαίους και συμπεριφέρονται ως μειράκια, ανεύθυνα, ανυπάκουα, αντιδραστικά, κακομαθημένα.

Δείτε τις ηλικίες των ανθρώπων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και πως τους αποκαλούν τα μέσα ‘’συστημικά’’ και ‘’προοδευτικά’’

Ρουβίκωνες ημισυνταξιούχοι, ντι τζει γεροντοφρικιά και ημιπιτσιρικάδες μαμμόθρεφτοι κοντοβράκηδες ε, κάπου το πράγμα μπάζει.

Μπορεί οι τηλεπερσόνες να χαριεντίζονται ως παιδούλες και αγέραστοι γόηδες αλλά στην πραγματική ζωή, έξω από  ‘’φώτα, μοτέρ, πάμε’’, τα πράγματα, κακά τα ψέματα, είναι εντελώς ψυχρά κι ανάποδα.

Όσοι έχετε βγει στο μεροκάματο γνωρίζετε τι εστί καθημερνός αγώνας για λίγες ώρες ανάπαυσης, χαλάρωσης και ηρεμίας.

Οι συνωστιζόμενοι, βακχευόμενοι, συνευρισκόμενοι και λοιποί σύντροφοι ανήκουν στην συνομοταξία των δημοσυντήρητων, γονεοπροστατευόμενων που κάποιος γέρος έχων και κατέχων καθαρίζει γι’ αυτούς πάντα και παντού.

Μη μασάτε από μεγάλες κουβέντες

Πίσω τους κρύβονται μικροί ψεύτες Πινόκιο, μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου πιο μαύρου από της Πράγας του ’68.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν