Η Ελλάδα της σήψης και της διαφθοράς.







Κοντά επτά χιλιάδες άτομα εισέπρατταν συντάξεις από το  ΓΛΚ  παράνομα.
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό αυτό ισοδυναμεί με ζημία του κράτους της τάξης του 1.5 με  2 δις ευρώ την τελευταία δεκαετία.
Είναι τα χρήματα που ζητούν, τώρα, να πάρουν από τις δικές μας τσέπες, για να καλύψουν τις απάτες τους ,τις κομπίνες τους τις λαμογιές τους.
Γι’ αυτήν την απίστευτη ζημιά θα τιμωρηθεί κάποιος υπεύθυνος  ή θα βγάλουν πάλι την ουρά τους όλοι απ’ έξω κατά τα συνηθισμένα ;
Δεν μπορεί σε μια υπηρεσία πού ελέγχεται και το τελευταίο λεπτό να διαρρεύσουν τόσα χρήματα και να μην πάρει χαμπάρι κανείς !
Κάποιοι ανώτεροι, μεσαίοι και κατώτεροι έχουν λερωμένη την φωλιά τους και πρέπει να τιμωρηθούν.
Όχι σαν τις κυρίες του ΙΚΑ Καλλιθέας που έσπευσαν να τις απαλλάξουν.
Επιτέλους  οι παραβάτες ,οι επίορκοι, οι ανεύθυνοι, οι ανίκανοι κρατικοί υπάλληλοι που στοιχίζουν τόσα στην οικονομία μας πρέπει να τιμωρηθούν για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι.
Πιστεύω επίσης πως ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου να καταργηθεί αυτή η ανόητη μονιμότητα που τόσα δεινά  σώρευσε στην πολύπαθη οικονομία μας.
Η πολιτική τάξη, φορτωμένη με μύρια ενοχικά σύνδρομα και εκτεθειμένη στην κοινωνία από τις αμέτρητες  απάτες και κομπίνες σε βάρος του κόσμου, δεν έχει την ισχύ να επιβληθεί στις λογής συντεχνίες, που δεκαετίες εξέθρεψε στους κόλπους της για την συντήρηση της στην εξουσία.
Εξέλειπαν  δυστυχώς οι πολιτικές προσωπικότητες που είχαν το πολιτικό θάρρος να αναλαμβάνουν την ευθύνη  για μεγάλες  αποφάσεις με βαρύ πολιτικό κόστος.
Αποφάσεις που άλλαξαν, όμως, την μοιρα του τόπου και έφεραν την Ελλάδα  στην θέση που βρισκόταν πριν την λαίλαπα των μνημονίων.
Δεν γνωρίζω τι είδους συμφωνίες έχουν γίνει μεταξύ των κομμάτων για το μαγείρεμα των εξελίξεων.
Αν όμως τα πράγματα ήσαν όπως στις άλλες χώρες της Ευρώπης, σήμερα οι εισαγγελείς θα είχαν παραπέμψει την παρέα των ανεκδιήγητων σοσιαλιστών του Παπανδρέου σύσσωμη στην δικαιοσύνη.
Δυστυχώς μια άλλη ακόμα στρέβλωση του συστήματος  θα μας αναγκάσει να παρακολουθήσουμε άλλο ένα θέατρο να παίζεται στην καμπούρα μας με εξεταστικές και άλλες επιτροπές που θα καταστήσουν τους βουλευτές μας κατά τι ευπορότερους.
Βρίσκεται όμως και η κοινωνία δυστυχώς σε λάθος δρόμο.
Διαιρεμένοι, απομονωμένοι, περιχαρακωμένοι, ο καθείς στην προσωπική του όαση,  θαρρούμε πως ως δια μαγείας θα διαβούμε τον Ρουβίκωνα και όλα θα είναι πάλι μέλι γάλα.
Για να προσγειωθούμε λοιπόν ακούστε κι αυτό.
Στόχος των συμφωνιών, που επεγράφησαν,  είναι  η δαπάνη του προϋπολογισμού για μισθούς και συντάξεις, που αποτελούσε το 70%, του να φτάσει στο 20%.
Έτσι ώστε να περισσέψουν χρήματα και η χώρα να μη δανείζεται πλέον.
Από αυτό μπορείτε να καταλάβετε που θα βρεθούμε τα επόμενα χρόνια.
Το ζήτημα είναι ότι την νύφη την πληρώνουν, αδιάκριτα, φταίχτες και αθώοι.
Υπήρξαν πράγματι πλείστοι συμπολίτες μας που τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο.
Υπήρξαν και άλλοι τόσοι, όμως, που με τον σταυρό στο χέρι δεν πρόλαβαν να γευτούν ούτε ένα ψιχουλάκι.
Η σπάθη όμως πίπτει επί των κεφαλών απάντων και πέραν τούτου ουδέν.
Την χώρα μας, λοιπόν, την παρέδωσαν οι σοσιαλιστές, κηπουροί και θυρωροί, σαν πειραματόζωο στα χέρια μιας φίρμας που κάνει κοινωνιολογικές μελέτες.
Αυτοί μας έχουν βάλει στα κλουβιά και παρατηρούν τις διάφορες αντιδράσεις μας από τα μέτρα που μας επιβάλλουν.
Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα τους φανούν χρήσιμα για το μαύρο μέλλον που περιμένει όλο τον κόσμο από την κατάρρευση του συστήματος που ζούμε.
Στους δύσκολους αυτούς ,λοιπόν, καιρούς η στάση μας πρέπει να είναι η ομόνοια και η σύμπνοια, αντί για την διχόνοια, την έπαρση και την αλαζονεία που χαρακτήριζε την κοινωνία μας τον τελευταίο καιρό.
Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα μας βρουν.
Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί απέναντι στη θύελλα.
Διχασμένοι και μόνοι θα παρασυρθούμε και θα καταλήξουμε εύκολα στο βάθος της αβύσσου.
Όσων η τσέπη ακόμα αντέχει καλά θα κάνουν να βοηθήσουν τους φτωχούς, ανέργους, άστεγους και πεινασμένους συμπατριώτες μας.
Μεθαύριο οι πεινασμένοι θα στραφούν κατά των χορτάτων.
Αυτό λέει η ιστορία.
Στο χέρι μας είναι να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την επαλήθευση της. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν