Δημιουργία Μουσείου στην Ακαδημία Πλάτωνος.


Πολιτισμός

Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία Μουσείου στην Ακαδημία Πλάτωνος.

14/06/2012 | 22:49Τελευταία Ενημέρωση: 22:49 14/06/2012
 
 
Σε μια ημέρα - κόλαση από τη ζέστη τις πυρκαγιές και την πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα που μας ταλανίζει η μόνη είδηση που θα άλλαζε κάπως το κλίμα είναι αυτή :

Ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη του ανοικτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο βορειοδυτικό άκρο του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής. Με τροποποίηση της σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, οι αναγκαίες προμελέτες για την κατασκευή του Μουσείου χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο Μουσείο θα φιλοξενηθούν τα σημαντικότερα από τα χιλιάδες ευρήματα που έχουν φέρει στο φως οι ανασκαφές στο ιστορικό κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας τα τελευταία 50 χρόνια.

Στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν υλικά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, στις αρχές τις βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στο πνεύμα του χώρου. Επίσης, προβλέπεται υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος θα λειτουργεί ως ένας μοναδικός πόλος πολιτισμού, παιδείας και ψυχαγωγίας σε μία περιοχή που από την αρχαιότητα είχε αυτό το χαρακτήρα, καθώς φιλοξενούσε ένα από τα τρία μεγάλα Γυμνάσια της πόλης και συνδέθηκε με τη φιλοσοφική Σχολή και τη διδασκαλία του Πλάτωνος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν