Ο ένας δείχνει τον άλλο για τα 100 εκατ. που παραμένουν στα αζήτητα


Κανείς δεν είναι ... αρμόδιος για τα χρήματα που χάνονται
                      Ο ένας δείχνει τον άλλο για τα 100 εκατ. που παραμένουν στα αζήτητα


 
Χαμένο στις συναρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών είναι ακόμη το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπεται από διάταξη του υπουργείου Υποδομών, με την οποία περνούν στο δημόσιο ταμείο μέσω των ΔΟΥ οι αχρεωστήτως καταβληθείσες αποζημιώσεις ύψους έως και 100 εκατ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων για τις ανάγκες κατασκευής των έργων του σιδηροδρόμου.

Όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», παρόλο που η ρύθμιση έχει ψηφιστεί από την Βουλή από πέρυσι, η υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών, παρόλο που το σχέδιό της βρίσκεται εκεί από τον Ιούλιο.

Το ρεπορτάζ του «Βήματος» ανέδειξε ως υπεύθυνο της καθυστέρησης τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται. Και αυτό διότι, όπως λέει, καθότι προΐσταται της Διεύθυνσης Δ25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει τυπική αρμοδιότητα για τις ΔΕΚΟ - όπως η ΕΡΓΟΣΕ - και δεν είναι αρμόδιος για τα έσοδα του κράτους.

Έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που περιήλθε στην γνώση του «Βήματος» και απευθύνεται προς την ΕΡΓΟΣΕ και το υπουργείο Υποδομών, την Διεύθυνση 25 του ΓΛΚ και την Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας (αρμόδιος ο υπουργός, κ. Γκίκας Χαρδούβελης), δείχνει ως επισπεύδουσα για την υπόθεση την Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (αρμόδιος ο υφυπουργός, κ. Γιώργος Μαυραγάνης).

Στην κατεπείγουσα επιστολή, με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2014, η εν λόγω Διεύθυνση θέτει παρατηρήσεις επί της διαδικασίας για το σχέδιο της ΚΥΑ και ζητεί από τους συναρμόδιους τις δικές τους ενέργειες προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν