Showbiz από το πανέρι

 

                                                   

                           

 


Καλός ο De Niro, η Meryl Streep, η Rachel Weisz, η Emma Stone, ο Ralph Fiennes, η Carey Mulligan

Αλλά με τέτοια ονόματα και από τέτοια απόσταση τι προκοπή να κάνεις ;

Έτσι σκέφτηκαν κάποιοι φωστήρες κι έφεραν την αισθητική του Φαντάζιο, του Θησαυρού και του Ρομάντζο στην επιφάνεια

Μόνο που στη θέση του δημοσιογραφικού έβαλαν  illustration  χαρτί και εξώφυλλο Bitacote ή Velvet 300gsm με πλαστικοποίηση παρακαλώ

Αντικαταστάθηκαν η Καρέζη, η Βουγιουκλάκη και ο Κούρκουλος του φτηνόχαρτου της ασύμπτωτης τετραχρωμίας, από τον ανώνυμο σωρό της βιντεοκασέτας και των σαπουνόπερων ελληνικής παραγωγής, αλλά σε super offset ή ακόμα και digital printing, από στυλίστες φωτογράφους σε high studios και με photoshop,  άμα λάχει.

Από ανώνυμοι κατέστησαν μεγαλώνυμοι, ως προβαλλόμενοι ανελλιπώς και αδιαλείπτως και ούτω πως απέκτησε και η μυῖα οπίσθια… και τα ιλουστρασιόν έντυπα και τα gossip  πρωινομεσημεραδικα της τουβούλας δουλειά να ασχολούνται.

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια αφού από κοντά ‘’ερχόσαντε’’ και οι διαφημίσεις σύννεφο και ο μπεζαχτάς ξεχείλιζε στα μύρια.

Τι τον ένοιαζε τον εκδότη, τον καναλάρχη, την διαφημιστική εταιρία, τον δημοσιογράφο, την παρουσιάστρια, τι σόι είναι ο κάθε προβαλλόμενος ή προσκεκλημένος καλλιτέχνης αφού έφερνε τιράζ, τηλεθέαση, νούμερα που μεταφράζονταν σε χρήμα, αμοιβές, μπόνους, εξτραδάκια και προβολή, μεγάλη προβολή, διασημότητα.

Ποιος.  Η Κατίνα απ’ το Κουτσοπόδι και ο Μήτσος απ’ το Δουργούτι !

Τα νούμερα μετρούσαν, μόνο, γι’ αυτό και πρόβαλαν ‘’νούμερα’’.

Τώρα που έσβησαν τα φώτα και δεν γυρίζουν τα μοτέρ, τα ’’νούμερα’’ ξεκατινιάζονται στα Social, αποκαλύπτοντας την κατινιά τους, την ασημαντότητα τους, τον οχετό του φτωχού λεξιλογίου τους, την διαπαιδαγώγηση που έλαβαν από τα σπιτικά και τις έρημες σχολές που φοίτησαν, όσοι δεν πέρασαν μόνο απ’ έξω.

Τα sites  όμως δεν πτοούνται.

Ακολουθώντας σκανδαλοθηρικές συνταγές, σε κάθε δεύτερη πολιτική –κοινωνική είδηση θα παρεμβάλουν την κοιλίτσα της Τάδε, το χτένισμα της Δείνα, το συνταρακτικο επόμενο επεισόδιο της σειράς ‘’τρία βούδια οι δυο μας’’, που εκστασιασμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο, για να μην μείνει ουδείς απληροφόρητος από τέτοιες κοσμοϊστορικές εξελίξεις

Δεν θέλω να αναφερθώ και στα τηλεπαιχνίδια διότι θα κρασάρει το ‘’μεχάνεμα’’ και δεν το αντέχω.

Καληνύχτα σας και καλή σας Ανάσταση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν