Η αβάσταχτη ελαφρότητα των χειμερινών ψηφοφόρων





Τα φέραμε από δω τα φέραμε από κει και βρεθήκαμε, τελικά, καταμεσής του χειμώνα να σπεύδουμε στις κάλπες να εκλέξουμε τους νέους μας σωτήρες.
Και είναι πραγματικά εξωφρενικό, όταν σε όλον τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο οι άνθρωποι ξεφάντωναν με τις γιορτές των Χριστουγέννων και του ερχομού του νέου έτους, εμείς εδώ, στην καθ’ ημάς ανατολή, να υφιστάμεθα την απόλυτη πλύση εγκεφάλου, του κάθε επίδοξου σωτήρα, του ευαγγελισμού της σωτηρίας που θα μας φορέσει.
Το ‘χει η μοίρα αυτού του τόπου, και του λαού που τον κατοικεί, να μην μπορεί να ταιριάξει τον βηματισμό του με εκείνον των γειτόνων της εσπερίας.
Πέρα, όμως, από το ασυγχρόνιστο timing, οι επικείμενες εκλογές βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε, όσοι ασχολούμεθα, ότι μας προκαλούν και ένα σωρό άλλα προβλήματα.
Ρημάχτηκε η αγορά την ώρα που περίμενε να βγάλει κάνα σπασμένο. Έμειναν στην μέση όλα όσα έπρεπε να γίνουν για να τελειώνει η χώρα με τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές  μας. Χάθηκε η ευκαιρία μια συνταγματικής αναθεώρησης που τόσο μεγάλη ανάγκη είχε η χώρα για να εκσυγχρονιστεί. Με αφορμή την ακατάσχετη και άφρονα υποσχεσιολογια, που επιβάλει η συνταγή του λαϊκισμού σε κάθε επίδοξο σωτήρα, σταμάτησε ο κόσμος να πληρώνει τις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να στεγνώσουν τα ταμεία.
Κοντολογίς ότι προσπάθεια καταβάλαμε όλοι μαζί από τις εκλογές του ‘12 μέχρι σήμερα, για να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας, την ακυρώσαμε μέσα σε λίγες μέρες μόνο και μόνο για να αλλάξουμε σωτήρα.
Και αν μεν, αυτή η αλλαγή, ήταν, να το πούμε, μια παλλαϊκή απαίτηση, να πει κάνεις: κομμάτια να γίνει αφού το απαιτεί ο λαός, που υφίσταται πάντα όλες τις συνέπειες που περιγράψαμε πιο πάνω. Εδώ, όμως, είχαμε ένα κάνουμε με το ένα τρίτο του κοινωνικού συνόλου, βάσει των δημοσκοπικών ερευνών, που διακαώς επιθυμούσε την έλευση του νέου σωτήρα, ποσοστό, που νομίζω, ότι πόρω απέχει της πλειοψηφίας που απαιτούν οι δημοκρατίες που ζούμε.
Το σημαντικότερο, όμως, από όλα που έμεινε στη μέση- και πολύ αμφιβάλλω αν θα γίνει από δω και πέρα- είναι ακριβώς αυτή η συμπόρευση με την δύση που είπαμε και στην αρχή.
Η λυσσασμένη άρνηση σ’ αυτήν την συμπόρευση ήταν, έξαλλου, και η αιτία όλου του κουρνιαχτού που σηκώθηκε μόλις, η προπαρασκευή της συμπόρευσης, άρχισε να ακουμπά τα ιερά και  τα όσια όλων όσων επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο και να εξακολουθούμε να κινούμαστε στον ρυθμό του Jack Daniels.
Για όσους παρακολουθούν τα γεγονότα και τις εξελίξεις είναι εμφανές ποιοι κινούνται στο παρασκήνιο και προωθούν, μέσω των εκλογών, τους νέους σωτήρες που θα φέρουν τα πράγματα στα μέτρα τους.
Το θέμα είναι για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν παρακολουθούν ή αδιαφορούν για Χ έκαστος λόγους.
Όλοι αυτοί, μαζί με τους φανατικούς των νεηλύδων σωτήρων, θα φέρουν ακεραία την ευθύνη των συνεπειών που θα επιφέρουν στην πατρίδα οι αγχωμένες εκλογές, μες στον χειμώνα, με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας από μια δράκα σωτήρων αμφιβόλου ποιότητος, θολών προθέσεων και πιθανού εφιαλτικού αποτελέσματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν