Τι λέει ο στόμας του.




Χθες είχα την τύχη να παρακολουθήσω σε τηλεοπτική συζήτηση τον κ. Σκουρλετη.
Γενικά στη ζωή μου έχω μάθει να αποφεύγω τις κακοτοπιές αλλά… ‘’μεγάλη μπουκιά φάε…’’, που λένε, την έπαθα κι εγώ.
Με ύφος λοιπόν και στυλ που θύμιζε το θειο βρέφος της Αντρεικης αλλαγής, πριν του μιλήσει περί dress code ο, εκ των κολλητών, Κωστόπουλος της Τζένης, ο εν λογω κύριος έπαιζε τον ρόλο του’’ όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω’’.
Από το σημείο που παρακολούθησα, γύρω στα μεσάνυχτα και για καμιά ώρα περίπου, ο δημοφιλής αστέρας δεν έβαλε γλώσσα μέσα.
Διακόπτοντας τους πάντες, μονοπωλώντας την συζήτηση και εκφράζοντας την αγανάκτηση του, εν ονόματι του λαού που εκπροσωπεί ,μας είπε λίγο πολύ ότι :
*Το άλμα του ΣΥΡΙΖΑ από το 4 στο 27 οφείλεται στο ότι  το εκλογικό σώμα ανέβλεψε, σαν τον τυφλό του ευαγγελίου, και είδε μπρος το τον σωτήρα του κόσμου και του απόθεσε στα πόδια του την εμπιστοσύνη του και τα κλειδιά της πόλης.
*Οι αγανακτισμένοι στις πλατέες ήσαν δυο εκατομμύρια Έλληνες και όλοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ.
 *Για  όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει η επάρατος δεξιά με την χουντική της συμπεριφορά που θέλει να καταστρέψει το τόπο και την κοινωνία.
 *Όσοι  δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν να φανερώσουν την ταυτότητα τους για να μπερδέψουν τον αντίπαλο.
*Μόνο οι απολυμένοι το δημοσίου έχουν ψυχή και πρέπει να θρηνούμε γι αυτούς και ειδικά για την ‘’παραπληροφορούσα’’ ΕΡΤ αλλά και για την δημοτική αστυνομία, που θα έπρεπε να υπάρχει για να πηγαίνει τους συνταξιούχους του Αγίου Παντελεήμονα να παίρνουν την σύνταξη τους, για να μην τους κλέψουν οι ‘’καλοί’’ λαθρομετανάστες που όμως είναι αδέλφια μας και πρέπει να μείνουν ανάμεσα μας για να έχει δουλεία και η δημοτική αστυνομία.
Είπε και άλλα ο καλός εκπρόσωπος που λογω του προχωρημένου της ώρας δεν τα συγκράτησα όλα και έγειρα να κοιμηθώ ευτυχής που στα χέρια τέτοιων ανθρώπων θα εναποτεθεί η τύχη της χώρας μας όταν με το καλό προκηρυχτούν εκλογές.
Και ξαφνικά πάνω που πήγε να με πάρει ο ύπνος μας σκάει το παραμύθι, η πονηρή παρουσιάστρια του σταθμού, ότι στις επόμενες εκλογές πάλι η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση, καθώς λέει πάνω από το μισό των ερωτηθέντων ενώ μόνο ένας στους τρεις πρόβλεψε κυβέρνηση του κ. Σκουρλετη.
-Γιατί δεν πείθετε ; τον ρώτησε η πονηρή παρουσιάστρια.
Τότε εκείνος βρήκε ευκαιρία να μιλήσει, για πόση ώρα, χωρίς να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση που του έκαναν.
Μας είχε πει βεβαία λίγο νωρίτερα ότι οι ερωτώμενοι απαντούν πάντα ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο ήδη υπαρχών κατά μια παράξενη διατροφική συνήθεια.
Με τούτα και με ‘κείνα κατάλαβα ότι το βάθος των επιχειρημάτων του ανδρός είναι τέτοιο που το λίγο μου μυαλό δεν μπορεί να παρακολουθήσει και με πήρε επιτέλους ο ύπνος εν ειρήνη.
Εκείνο που δεν τον ρώτησαν τον κ. εκπρόσωπο ούτε η πονηρή παρουσιάστρια ούτε οι συνομιλητές του είναι πως μια χουντική δεξιά εξακολουθεί να διατηρεί τον αντρεικο συνδικαλιστικό νόμο από το ογδόντα κάτι ίδιο ,τον οποίο βρίσκει ευκαιρία να εκμεταλλεύεται η κάθε αντιπολίτευση και να μας δυναστεύει όλους ;
Πως θα στηριχτεί ένα τόσο μεγάλο κράτος, που θέλουν οι εκπρόσωποι της λαϊκίζουσας αριστεράς, όταν τα χρήματα τα έφαγαν μαζί με τα άλλα κόμματα στα χρόνια της ευρωπαϊκής ευφορίας ;
Και μην πουν ότι δεν γνωρίζουν γιατί δεν θα κουράζομαι να λέω πως στο φαγοπότι υπάρχουν κομματικές ποσοστώσεις και γι αυτό βλέπετε και επικρατούσε τόσα χρόνια ένοχη σιωπή περί των πρακτέων.
Τέλος επειδή πολύ δάκρυ έπεσε για τον λαό, από τον ανασκουμπωμένο έτοιμο να κάνει μπουγάδα, κ. εκπρόσωπο.
Λαός σήμερα κ. Σκουρλετη μου δεν λέγεται όποιος έχει ένα μισθό και μια σύνταξη και πορεύεται.
Λέγεται ο άνεργος ,ο άστεγος, ο νηστικός,  όλοι προερχόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα, τους οποίους κανένα συνδικάτο δεν καλύπτει  από αυτά που  μετακόμισαν  από το θνησκον ΠΑΣΟΚ στις υμετέρες αγκάλες.
Τον λόγο που δεν πείθετε και που με ευκολία παρακάμψατε μπορώ να σας τον πω με δυο κουβέντες.
Η πολυλογία, η υποσχεσιολογια, η πολύγνωμα, οι μαγικές άρρητες συνταγές και τα άλλα τρικ των σοσιαλιστών ταχυδακτυλουργών είναι πια γνωστά στο κοινό και δεν το εντυπωσιάζετε, όπως πριν σαράντα χρόνια ο ‘’αείμνηστος’’.  
Αν δε, σπάσει ο διάολος το ποδάρι του, πάρετε κάποτε την πρώτη θέση, θα αναγκαστείτε, από την πρώτη στιγμή, να κάνετε τόσες κολοτουμπες, που από ταχυδακτυλουργός θα μετατραπείτε σε κλόουν – ακροβάτη, απογοητεύοντας και τους λιγοστούς αγνούς ψηφοφόρους που θα σας έχουν εμπιστευτεί και όχι βέβαια αυτούς  που συνειδητά έρχονται για την κουτάλα που έχασαν από το θνήσκον ΠΑΣΟΚ.
Καλή σταδιοδρομία κύριε εκπρόσωπε και ρωτήστε τον κ. Κωστόπουλο της Τζένης  για το ενδυματολογικό φερεσθαι να ενημερωθείτε.
Υποθέτω κάπου εκεί στην Κουμουν Δουρου θα αλυχτά , μαζί με τα άλλα Λαλιωτικα ανδρείκελα, περιμένοντας να του πετάξετε κανένα κόκαλο.
Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες μου που θα μακρηγορήσω με αφορμή αυτό το χθεσινό γεγονός αλλά το κρίνω απαραίτητο να ξεκαθαριστούν κάποια σημαντικά ζητήματα.
Η αριστερά, στον τόπο μας αλλά και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, συμπεριφέρθηκε με ένα τρόπο, όταν ήρθε στην εξουσία, που μάλλον ενίσχυσε παρά έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την επάρατο.
Ακλουθώντας μια κατ’ όνομα φιλολαϊκή, αλλά κατά βάση κρατικίστικη πολιτική, επιβάρυνε τα χρέη των κρατών με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται όλα όμηροι των χειρότερων καπιταλιστικών συμφερόντων.
Η υποσχόμενη δημοκρατική αλλαγή δεν ήρθε ποτέ και ο λαός βρέθηκε χειρότερα εξαρτημένος από το τρισκατάρατο  κεφάλαιο από όσο ήταν πριν.
Πρέπει  εδώ να θυμίσουμε ότι οι κοινωνικές αλλαγές δεν γίνονται με κομματική εναλλαγή στην εξουσία αλλά από οικονομικοκοινωνικές ιστορικές συγκυρίες.
Έτσι μας διδάσκει η ιστορία με την αστική εξέγερση κατά της φεουδαρχίας  της αριστοκρατίας και της μοναρχίας.                                                                                                                 Όμως οι αστοί είχαν χρήμα, που είχαν συγκεντρώσει από εμπόριο βιομηχανία και άλλες εκμεταλλεύσεις, που συνεπικουρούσε βέβαια και η τεχνολογία της εποχής που πολλαπλασίαζε τα κέρδη μειώνοντας τα κόστη.                                                                                Σήμερα δυστυχώς οι συγκυρίες δεν είναι ίδιες και όσοι τάζουν δεν έχουν το χρήμα που θα πρέπει να ρίξουν για να γυρίσουν τον τροχό της κοινωνικής αλλαγής που θα φέρει τους συντηρητικούς αστούς σε δύσκολη θέση.
Στον τόπο μας όμως υπάρχει και μια σύγχυση σ’ αυτό το θέμα αφού οι ιδεολογικοί αντίπαλοι των αστών φέρθηκαν τρισχειρότερα από τους αστούς, μόλις ήρθαν στην εξουσία, και άρχισαν τα σοσιαλιστικά κόλπα που κάποτε θα τους οδηγήσουν στον Κορυδαλλό ή σε άλλο εξωτικό προορισμό στο εγγύς μέλλον.
Γι αυτό σας λέω μην πέφτετε θύματα μιας ανακυκλωμένης συνθηματολογίας που σκοπό έχει να φέρει κάποιους άλλους στην εξουσία, όχι για να σας σώσουν αλλά για να σας ξεζουμίσουν και να σας ξαναρίξουν πάλι στα χέρια της επαράτου για πολλοστή φορά αφού οι ίδιοι θα έχουν γίνει Άκηδες στη θέση του Άκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν