Μήπως έχει δίκιο, τελικά, ο Φούχτελ ;


                            

Διάλυση: Εστειλαν μόνο 50 από τα 17.000 email σε καταθέτες του Εξωτερικού
Κυβέρνηση και ελεγκτικοί μηχανισμοί φαίνεται πως προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τα προβλήματα που διαπιστώνουν οι δανειστές της χώρες στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν εξηγείται αλλιώς η καθυστέρηση που επιδεικνύεται στην αποστολή των ειδοποιητηρίων στους 17.000 Έλληνες που διαπιστώθηκε ότι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα χρήματα.
Ενδεικτικό της απραξίας είναι πως ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης είχε δηλώσει πως θα αρχίσει σε μεγάλους αριθμούς η αποστολή επιστολών στους καταθέτες του εξωτερικού, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κατάφερε χθες να στείλει μόνο 50 ηλεκτρονικά ραβασάκια. Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή 17.000 ειδοποιητήριων για εξαγωγές κεφαλαίων ύψους 5 δισ. ευρώ στα δύο τελευταία χρόνια. Κάτι που φαίνεται δύσκολο να ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές
Στη Γερμανία «βράζουν» με την σχεδόν απαθή στάση της Ελλάδας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αφού συνεχώς επαναλαμβάνουν προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η φορολόγηση των πλουσίων και η φοροδιαφυγή θα πρέπει να είναι οι πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης.
Ενδεικτικές ήταν και οι χθεσινές βολές που εξαπέλυσε ο Γερμανός ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος πρότεινε να παγώσουν τα προστατευόμενα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων στην Ε.Ε. μέχρι να αποδείξουν ότι πλήρωσαν τους νόμιμους φόρους.
Χαρακτηριστικό είναι πως επιτέθηκε και στην Αγκελα Μέρκελ υποστηρίζοντας «οι ηγεσίες θα πρέπει να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από τη φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογουμένους χρήματα για πακέτα διάσωσης».
Μαυραγάννης: Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών
Από την πλευρά της η κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους και πως έχει ληφθεί μία σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να δοθεί ένα ισχυρό χτύπημα στη φοροδιαφυγή. Ο κ.Μαυραγάνης πρόσθεσε πως μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου το ελεγκτικό σύστημα θα στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό. «Θα έχουμε βάλει τους ανθρώπους μέσα στο ελεγκτικό σύστημα» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.
  
αθανατη ελληνικη πολιτικη ταξη

 το προβλημα :  η φοροδιαφυγη

η λυση :  η προσληψη κι αλλων υπαλληλων 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν