Focus , Bild και η κακή τους μέρα


Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Focus: Καταρρέει το ευρώ στις 6 Μαΐου;

Σε αποφράδα ημέρα για το ευρώ κινδυνεύει να μετατραπεί η 6η Μαΐου, σύμφωνα με το περιοδικό Focus, που δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ενιαίου νομίσματος. Σύμφωνα με το Focus, το φάσμα διάλυσης της ευρωζώνης είναι και πάλι ορατό. Οι αγορές θα δείχνουν νευρικότητα, όχι μόνο λόγω της....
Ισπανίας, αλλά και λόγω των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία. Όπως αναφέρει το περιοδικό «οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και ο 2ος αποφασιστικός γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έχουν τεράστια σημασία, αφού θα κριθεί η τύχη των προγραμμάτων διάσωσης και κατά συνέπεια, το μέλλον του ενιαίου νομίσματος». Μάλιστα, ο συντάκτης αφήνει με νόημα να εννοηθεί ότι η εκλογή Ολάντ θα λειτουργήσει σαν αποσταθεροποιητικός παράγοντας για τις αγορές.


το σχόλιο


Δυο, απολύτως, ανυπόληπτα γερμανικά έντυπα δημοσιεύουν ταυτόχρονα σήμερα δυο εμπρηστικές ειδήσεις.
Το μεν Focus  το δημοσίευμα που βλέπετε με ερωτηματικό και η Bild την βεβαιότητα ότι σε 12 μήνες η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ.
Και οι δυο ειδήσεις σκοπό έχουν να τρομάξουν το εκλογικό σώμα και να το αναγκάσουν να μην εκφράσει την οργή,τον θυμό του και την απαξίωση του για τους ενόχους της κατάντιας της πατρίδας μας.
Και ίσως αυτός είναι και ο πιο ενδεδειγμένος και αναλογικά κόσμιος τρόπος αντίδρασης ενός λαού, που εμπαιχθηκε επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες με ψέμματα και παραμύθια, ενώ από πίσω το χρήμα έρεε άφθονο,οπουδήποτε αλλού εκτός από την τσέπη του τίμια εργαζόμενου βιοπαλαιστή, που μοχθούσε για το καλό της οικογένειας του και κατ' επέκταση της πατρίδας.
Όταν πολιτικοί, κόμματα, διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, επίορκοι κρατικοί λειτουργοί, εθνικοί προμηθευτές, κουμπάροι, μεσάζοντες και λοιποί μαφιόζοι τρωγοπιναν μέχρι σκασμού στο τέλος έστελναν και το λογαριασμό να τον πληρώσει ο σερβιτόρος.
Αυτή λοιπόν την έκρηξη φοβούνται οι πάντες.
Αν,σου λέει, το γκαρσόνι ξύπνησε και εκτός που θα τραβήξει το τραπεζομάντηλο μαζί με όλα τα πιατικά και τ' αποφάγια, ζητήσει και τα ρέστα από τους φαταούλες της εξουσίας τότε τι γίνεται ;
































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν