Όταν το ΕΘΝΟΣ γκρεμίζει και ΤΑ ΝΕΑ επαναστατούν, εμένα γιατί με πιάνει ναυτία ;

                         Με αυτά τα δυο πρωτοσέλιδα οι δυο κομματικές εφημερίδες της παράταξης που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και στο ΔΝΤ, σαν την τελευταία μπανανία, προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι της χρεοκοπίας, που βιώνουμε και να μας τάξουν πάλι υποσχέσεις περί γαλλικής συμμαχίας και χρημάτων που θα έρθουν σαν το μάννα εξ ουρανού, όπως το 2009.
                        Δυο από τη σωρεία των φυλλάδων που με λύσσα υποστήριζαν επί σειρά δεκαετιών ( ευτυχώς οι υπόλοιπες μας άφησαν χρόνους ), πως το ΠΑΣΟΚ είναι η λύση στα προβλήματα της χώρας, είναι το κόμμα που βρίσκεται στο πλάι του εργαζόμενου και τον φροντίζει σαν τα "Pampers"*.
                        Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το κόμμα των "καλομαθημένων"* που υπηρετούσε το δόγμα " εγώ ελπίζω να την βολέψω" , που στην πορεία εξελίχθηκε στην πεποίθηση " είμαι βέβαιος πως θα την βολέψω".
                        Ας ελπίσουμε, πως τα σίδερα, εκτός από την οικογένεια του συντρόφου Άκη, θα φιλοξενήσουν σε λίγο και άλλα στελέχη της μεγάλης αυτής παράταξης, που από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης της εξουσίας άρχισε να κάνει δωράκια στον εαυτό της ( υπόθεση Μαυράκη της ΔΕΗ ).
                        Ξέθαψαν λοιπόν οι πράσινες περικοκλάδες της κίτρινης ενημέρωσης το αραχνιασμένο εκείνο σύνθημα των δεκαετιών 70 - 80
" Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία " και το ξανά σερβίρησαν για να παρασύρουν κανένα πικραμένο και παραζαλισμένο πράσινο καλικατζαράκι να τους ρίξει κανα ψηφαλάκι μπας και πάρουν και οι εκδότες τους κάνα φράγκο γιατί τα μαγαζιά τους πάνε για φούντο.
                                                                    Μόνο που μεσα στη παραζάλη τους ξέχασαν μια σημαντική παράμετρο. Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που επί δυο τώρα χρόνια μας ψέλνουν σε όλους του ήχους οτι τα μνημόνια είναι μονόδρομος ; Οτι είναι η σωτηρία της χώρας ; Οτι ειναι ευλογία που μας έλεγε και ο αποχωρών αντιπρόεδρος ; Οτι οι εταίροι μας θέλουν το καλό μας ;  Γιατί λοιπόν να γκρεμιστεί η Μέρκελ που μας στήριξε, όπως με περισσή πειθώ μας κανοναρχούσε ο πρώην και ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ;   Αυτοί δεν είναι οι σωτήρες μας ή μήπως έχω κάτι μπερδέψει ;     Αλλά ας πούμε οτι αίφνης διαπίστωσαν οτι κάπου έσφαλαν και μόλις ανέβλεψαν σαν τον τυφλό του Ευαγγελίου.Με το συμπάθιο, πάλι τα δικά σας φύλλα και οι σταθμοί σας δεν μας έλεγαν οτι αφεντικό είναι η Μέρκελ και πέραν τούτου ουδέν; Επομένως που θα παει ο ξυπόλυτος Ολάντ να κάνει επανάσταση και να συγκρουστεί με την Μέρκελ που για την ώρα είναι, κατά γενική ομολογία, η πρώτη και η πιο ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη ;
                                                                    Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός ! Δεν μπορώ να ξέρω αν με την συγχορδία αυτή, οι δυο πράσινες φυλλάδες, ήθελαν να προσφέρουν στήριξη στο παραπαίον κόμμα τους ή απευθείας στα ταμεία τους πουλώντας ελπίδα σε κάτι ξελιγωμένα ανθρωπάκια που έμαθαν να ζουν απο τα αποφάγια των Άκηδων των Μαντέληδων και των Τσουκάτων.
                                                                      Αυτό ας το κρίνει ο δικαστής, που θα κληθεί να αποφανθεί για όλα τα εγκλήματα όσων ξεπούλησαν τον τόπο για τριάκοντα αργύρια.

* pamper : καλομαθημένος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν