Απ’ τον Αθανασόπουλο στην Καρολάιν τίποτα δεν έχει αλλάξει

 

                      Πώς η μαύρη σημαία με τη νεκροκεφαλή έγινε σήμα των πειρατών και το πιο  διαχρονικό λογότυπο. Ο θρύλος με τον ιππότη που έχασε την αγαπημένη του και  βρήκε το "μαγικό κρανίο" -

 

Μ’οποιον δασκσλο καθίσεις τετοια γραμματα θα μαθεις

Στην μικρη χωρα που ζουμε και που λιγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξυ μας καταλαβαινουμε από τους δημοσιογραφους που προβαλλουν οι διαφημισεις των σχολων δημοσιογραφιας τι φιντανια θα βγουν από τις ταξεις των εισαγγελατων της ενημερωσης.

Και αν μεν διαθετεις από το σπιτι σου καποιες αρχες θα κρατησεις τα θετικα και θα πεταξεις τα ανηθικα τα εκβιαστικα τις κορωνες και τις υπερβολες.

Αν όμως σε ελκυουν τετοιες πρακτικες με τα χιλιοειπωμενα κλισε και την εμπορευματοποιηση του ανθρωπινου πονου τοτε θα καταντησεις ενας ακομα εκφραστης της αναίσθητης δημοσιογραφιας της οποιας το μονο κριτηριο είναι η πρωτια και η γκροτεσκα παρουσιαση κι ας καει το πελεκουδι.

Συνέβη προ καιρου μια δολοφονια που συγκινησε τον κοσμο λογω του νεαρου της ηλικιας του θυματος που ηταν και μητέρα ενός βρεφους.

Από αυτό το τραγικο συμβαν μεχρι το να επαναλαμβανεται σε κάθε δευτερη αναρτηση η δολοφονια της ατυχης νεαρης μητερας καταντα εξωφρενικο.

Ποση πια λεπτομερεια, ποση αναλυση, ποση εικασια, ποση φαντασια, ποσες ανακριβειες ποσες αυθαιρεσιες ποσες υπερβολες για καποια ακομα κλικ, είναι αηδιαστικο.

Πισω από την αδικοχαμένη και τον δολοφονο υπαρχει ένα παιδι που θα μεγαλωσει και θα μαθει ότι ανοησια, υπερβολη , κακια και μικροπρεπεια βγηκε απανω στο χαρτι και στο πληκτρολογιο για τους ανθρωπους που το γεννησαν.           

Υπαρχουν ακομα γονεις συγγενεις φιλοι που θα αισθανθουν να τους ξεσκιζουν τις σαρκες οι ανθρωποφαγοι της ενημερωσης.

Αυτοι που δεν εμαθαν στις σχολες ότι το καλο δεν βρισκεται στο πολύ. Αντιθετα οσο ταιζεις τον αλλον λεπτομερειες τοσο στο τελος μπουχτιζει και εχεις αρνητικό  αποτελεσμα.

Και μια ακομα απορια αν αντι για Καρολαιν την ελεγαν Μαλαμω ή Παγωνα θα εχυναν τα αρπακτικα τοσο μελανι στον ‘’ιερο βωμο’’ της όλα για πουλημα ενημερωσης ;

Ή θα την μετονομαζαν κι αυτή σε Μπετυ ;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν