Συντεχνιακή αλληλεγγύη σε θολά νερά



Αποτέλεσμα εικόνας για ειδησεις αντ1 χατζηνικολαου

Σε ολο τον δυτικο κοσμο , οσο ειχα την ευκαιρια να παρακολουθησω, ο ρολος των δημοσιογραφων είναι η ενημερωση του κοινου. Για τον λογο αυτό και τα δελτια των ειδησεων είναι συντομα και αρκουνται στην απλη παραθεση των γεγονοτων.                                                                                     Υπαρχουν βεβαιως και ενημερωτικες θεματικες εκπομπες οπου εκει αναλυονται περισσοτερο τα διαφορα ζητηματα πολιτικα , κοινωνικα , αθλητικα και γινονται και οι αναλογοι σχολιασμοι από εξειδικευμενους δημοσιογραφους και προσκεκλημενους του κάθε χωρου.
Στην πατριδα μας, στα δελτια ειδησεων, προσπαθουν να στριμωξουν τα παντα όλα, με την λογικη της ομηριας του τηλεθεατη, ( τωρα που σε βρηκα, τωρα θα σε ταραξω στην ενημερωση ) με αποτελεσμα ο δυσμοιρος να καταληγει, μετα από μια ωρα+ καταιγισμο πληροφοριων, σαν ζαλισμενο κοτοπουλο.
Οι παρουσιαστες των ειδησεων μεταλλάσσονται κατά την διαρκεια του δελτιου από ρεπορτερς σε εισαγγελεις , πραγματογνωμονες , ντετεκτιβς , μαντεις , οιωνοσκοπους, ιατρους , οικονομολογους , νομικους , μηχανικους και ότι άλλο βαλει ο νους σας , αναλογα με την ροη των θεματων της κάθε ημερας.
Ο λογος απλος και αποδοτικος ! Τα νουμερα της τηλεθεασης !
Για αυτά τα ερημα τα νουμερα κοναροχτυπιουνται από τις εφτα ως τα μεσανυχτα να μας ανοιξουν τα ματια οι καλοι , πολυπράγμονες , πανεπιστήμονες δημοσιογραφοι μας.
Τα νουμερα δεν εχουν να κανουν μονο με το οικονομικο σκελος , όπως πιθανον φανταζεται ο περισσότερος κοσμος , οσο κυριοτερα με το μεγεθος της πειθους του καθενος τετοιου κυριου ή κυριας. Γι αυτό και βλεπετε κατι γυρολογους παρουσιαστες να μετακομιζουν από καναλι σε καναλι    ( η πορνη η Τζεην η νεγρα ) ενεκα της ικανοτητας τους να υπνωτιζουν το κοινο μεταδιδοντας του το επιθυμητο μηνυμα.
Γιατι, όπως καταλαβαινετε, τα δελτια ειδησεων δεν είναι τιποτε άλλο από ένα μεσον προπαγανδας που ο κάθε καναλαρχης προσπαθει να περασει στο κοινο αναλογα με τα συμφεροντα που τον εξυπηρετουν.
Ετσι άλλα καναλια από το δελτιο λιβανιζουν την κυβερνηση που τους δινει κατασκευαστικα εργα, άλλα την αντιπολιτευση που τους ταζει λαγους με πετραχήλια , άλλα προβάλλουν το φιλανθρωπικο εργο του αφεντικου , σταχτη στα ματια για τις κομπινες που θελει να κρυψει, και άλλα διαφημιζουν το προγραμμα του σταθμου για να τσιμπησουν λιγες ακομα διαφημισεις.
Με τουτα και με κεινα πορευομαστε στα τυφλα, μετα από 50 χρονια  ελληνικης τηλεορασης, χωρις να εχουμε μαθει το παραμικρο  από την σκληρη πραγματικοτητα μεσα στην οποια ζουμε και κινουμαστε αφου ο ρολος της ενημερωσης, ετσι όπως γινεται,  μαλλον συσκοτιζει παρα φωτιζει τα γεγονοτα τα οποια καθοριζουν το μελλον μας, το μελλον των παιδιων μας αλλά και ολοκληρης της χωρας που βρισκεται στο ελεος του κάθε «επαγγελματια προαγωγου» που παριστανει τον δημοσιογραφο.
Και για κάθε Κα Σπανου ή Κο Κουβαρα που θα σπευσει να υπερασπιστει τους συναδελφους θα τους παραπεμψω στο αλήστου μνημης κανάλι 29 της ΑΥΡΙΑΝΗΣ και στα νυν ΚΟΥΡΟΚΑΝΑΛΑ με τους Λιατσους κλπ λαμπρους εκπροσωπους του ειδους πλειστοι εκ των οποιων
«τακτοποιηθηκαν» στην ΕΡΤ προς την οποιαν κατά πως φαινεται αλληθωρίζουν παμπολλοι «αντικειμενικοι» συναδελφοι των εν λογω κυριων.                                                                          Αυτων που την «επεσαν» χθες από το EVENING REPORT σε μη «συνδελφο» συμπαρουσιαστη που τολμησε να ασκησει κριτικη στην κρατικη ΕΡΤ του 1,6% τηλεθεασης κατι αναλογο με τα φυλλα της κομματικης ΑΥΓΗΣ.
Τετοιες λεπτομερειες όμως δεν απασχολουν τους συντεχνιακα φερομενους «συναδελφους» διοτι εκεινο που προέχει  είναι η αλληλεγγυη εναντι του ρεαλισμου, της αντικειμενικοτητας και κυριως της εντιμης ενημερωσης του κοινου που τους παρακολουθει και τους εμπιστευεται μεχρι στιγμης.
Σε αυτό το κοινο θα επρεπε να αναφερονται και να απολογουνται και όχι στα συνδικαλιστικα τους οργανα ή στις επιχειρηματικες υποδειξεις αν θελουν να θεωρουν εαυτους υπερανω κριτικης και ηθικου ελεγχου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν