Κλειστά σχολεία στην Αθήνα και τον Πειραιά μια ηλιόλουστη Τρίτη της 10ης Ιανουαρίου σωτηρίου έτους 2017 επι άρχοντος Αλεξίου του Μεγαλοπρεπούς




                                               

Εντύπωση ειλικρινά προκαλεί η σπουδή των Αρμοδίων και Αριστογειτόνων, ευκαιρίας δοθείσης, να δείξουν την ευαισθησία τους εκδίδοντας φιρμάνι για κλείσιμο των σχολείων.
Η προφανής δικαιολογία : η προστασία των μαθητών …
Φίλτατοι.
Έχετε εδώ και πολλές δεκαετίες διαπιστώσει ότι το σανό που μας ταΐζετε πιάνει τόπο.                                              
Εμείς μασουλάμε κι εσεις το χαβά σας να «διαχειρίζεστε» τους  ημών οβολούς.
Είχα πει θα φύγω και δεν θα ξανασχοληθω με την ανίατη περίπτωση της ταλαίπωρης γωνίτσας που εγκαταβιούμε.
Η υποκρισία όμως περίσσεψε. Το ψέμα χάσκει με ένα χαίνον στόμιο αηδίας και αποτροπιασμού.
Και τα πολιτικά μαγειρέματα, όσο και να θέλουν να κρυφτούν πισω από πράξεις κοινωνικής ευαισθησίας, αναδύουν ξεδιάντροπα την μπόχα της καμαρίλας, της κουτοπονηριάς, της δηθενιάς και της κατάμουτρης κοροϊδίας.
Τα απανταχού εκπαιδευτικά  συγκροτήματα, όλων των βαθμίδων,  μνημεία κακοτεχνιών , λαμογιακών συναλλαγών, μιζών και κυρίως οχήματα τοπικών συμφερόντων - εγκαταλειμμένα στα χέρια βαπορακίων, ντίλερ, γκραφιτάδων, συνθηματολόγων, κομματικών και άλλων παράξενων νεολαιών, αλληλέγγυων, καταληψιών,  παιδόφιλων, παιδεραστών και αναξιολόγητων ‘’ανωμάλων’’ εκπαιδευτικών - αίφνης έγιναν αντικείμενο εντόνου ενδιαφέροντος των αρμοδίων μετά από τις δέκα νιφάδες χιόνος που κάλυψαν τους δήμους Αθηνών και Πειραιώς.
Η επίσημη αιτιολογία : η προστασία της μαθητιωσης νεολαίας
Η πραγματικότητα : να «δώσουμε» ένα μποναμά στους εκπαιδευτικούς – κάτι αντίστοιχο με εκείνο των συνταξιούχων ή την αργία της εκλογής των συνδικαλιστών του κλάδου- για να τους γλυκάνουμε λίγο την γκρίνια και την αντίδραση στην συνεχιζόμενη κρίση που «μαστίζει την πολύπαθη τάξη των ΔΥ γενικώς».
Έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα των συνδικαλισταραδων στους Βαρελάδες της Περιφέρειας , των δημοτικών συμβούλων της παράταξης, που πουλάνε αριστεριλικι εξυπηρετήσεων, ολούθε, και εξεδωθει το φιρμάνι του κλεισίματος των σχολείων  ίνα επαληθευθεί το ρηθεν : ουδέν αλυτον πρόβλημα υπο του Αλεξίου του Μεγαλοπρεπούς.
Με τέτοια τρικ προσπαθούν- και προσπαθούσαν ανέκαθεν- να διαχειριστούν την εξουσία οι εκλεκτοί του τόπου μας.
Τοις κεινων ρημασι πειθόμενοι, όλων των εγχωρίων βαρόνων μαφιόζων που τους ανεβοκατεβάζουν στην εξουσία, μαριονέτες του επαρχιακού θιάσου της Κοντοβάζαινας, γαντζώνουν τα δαχτυλάκια τους στις καρέκλες και στο βάζο με το μέλι, να γλείψουν λίγο, πριν χάσουν την κουτάλα για τα καλά μια για πάντα.
Είναι πραγματικά θλιβερό κατάντημα, ενώ τείνει να συμπληρωθεί το ένα πέμπτο της διαδρομής μας στην τρίτη χιλιετία της νέας χρονολόγησης, στον τόπο μας, να χρησιμοποιούν οι πολιτικοί τέτοια γελοία φτηνά  κόλπα για να δείξουν στο πόπολο πόσο «ανησυχούν» για τους νέους.
Τους νέους των σχολικών χρόνων που τους ταΐζουν προπαγάνδα από την ΕΡΤ και κακογουστιά από την ιδιωτική τηλεόραση.
Που αδιαφορούν για την ποιότητα, την ποσότητα και την συμβατότητα με την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και την αγορά εργασίας, της παιδείας που τους παρέχουν .
Με άλλα λόγια για τα παιδιά, δηλαδή, το μέλλον αυτού του τόπου- που είναι παρατημένα από τους πολιτικούς στο έλεος της τύχης τους και στις αποκλειστικές προσπάθειες της κάθε οικογένειας- το μόνο ενδιαφέρον κομμάτων, περιφερειών και δήμων να εστιάζεται στο κλείσιμο των σχολείων –σε Αθήνα και Πειραιά- μια ηλιόλουστη Τρίτη μετά από αρκετές αλλά ανώδυνες νιφάδες χιονιού.
Το χειρότερο, όμως, είναι πως  σε αυτό το πανηγύρι ουδέποτε βγήκε ένα σύλλογος γονέων να διατυπώσει την άποψη ότι από μόνη της αυτή η κίνηση συνιστά κοροϊδία όταν το σύστημα είναι γενικά απόν στην αγωγή, στην παιδεία, στην δημιουργική απασχόληση, στην υγεία, στην ψυχολογική υποστήριξη, στην υγιεινή διατροφή, στην ποιοτική ψυχαγωγία και σε ένα σωρό άλλες ανάγκες των παιδιών που μένουν ανικανοποίητες.
Εξ ου και η φωνή διαμαρτυρίας μου που συμπυκνώθηκε σ’ αυτές τις γραμμές για την επαναλαμβανόμενη γελοία απόφαση του κλεισίματος των σχολείων σε Αθήνα - Πειραιά δήθεν για την προστασία των παιδιών …

Ίτε παίδες Ελλήνων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ο δημιουργός του «Πίτερ Παν» Τζέιμς Μπάρι

Ο θρυλικός βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν